Frank Westerman

Artikelen 4 Gespot 1 Spots 1 beschrijving bewerken

Frank Westerman (1964) is journalist en schrijver. Hij was correspondent voor de Volkskrant in Belgrado en voor NRC Handelsblad in Moskou. In 1999 brak hij als schrijver door met De graanrepubliek. Zijn boek El Negro en ik  (2004) werd bekroond met de Gouden Uil Literatuur. Van het boek Dier, bovendier  (2010) werden de vertaalrechten aan tien landen verkocht en de filmrechten gekocht. In 2013 verscheen Stikvallei, waarvan de vertaalrechten aan Zweden, Frankrijk en Italië werden verkocht. In 2014 werd De moord op de boekverkoopster  gepubliceerd. 

Samen met zijn dochter Vera (2002) schreef Westerman in 2012 ook nog het kinderboek Larski slaat alarm. Het boek kwam op de shortlist van de Hotze de Roos-prijs, een prijs die jaarlijks aan een debuterende kinderboekenschrijver wordt uitgereikt.
Westerman maakte eind 2013 zijn debuut als tv-presentator van het zeven-delige NTR-programma 'Nederland in 7 Overstromingen'.

Laatste bewerking door Remko Meddeler op 27/01/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic