Gayle Lynds

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Gayle Lynds (Omaha, Nebraska, 1945) is een Amerikaanse auteur. Eerder werkte ze als journalist en was ze redacteur bij een geheime denktank van de Amerikaanse overheid. Haar internationale doorbraak als auteur kwam in 1996 met de thriller Masquerade (Maskerade), maar haar eerste thriller, The Mayan connection, schreef ze al in 1984 onder het pseudoniem Nick Carter, dat ze de in eerste jaren van haar schrijverscarrière zou gebruiken. Ook schreef ze onder de pseudoniemen Don Pendleton en Gayle Stone.

In de loop de jaren is Lynds uitgegroeid tot een internationale bestsellerauteur. Ze is wereldwijd een van de weinige vrouwelijke auteurs in het spionagegenre. Haar boeken werden in meer dan twintig landen uitgegeven en vele malen bekroond. Zo werd Masquerade  door het bekende nieuwsmagazine Publishers Weekly verkozen tot een van de tien meeste spannende spionagethrillers ooit en ontving ze voor haar boek The last spymaster  (De meesterspion) de prijs voor 'Best Novel 2006' van zowel de American Authors Association als de Military Writers Society of America

Lynds schreef samen met de inmiddels overleden auteur Robert Ludlum (1927-2001) enkele succesvolle thrillers, waaronder De Hades factor  (The Hades factor, 1999). Na zijn dood vervolgde zij deze zogeheten Covert-One-serie, waarvan The Hades factor  tot een CBS-miniserie werd bewerkt. 

 

Beste boek

Meer over Gayle Lynds

Interview Gayle Lynds
01 oktober 2004 1 like
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic