J. Twining

beschrijving bewerken

De Engelse auteur James Twining (1972) werd geboren in Londen, maar bracht een groot deel van zijn jeugd in Frankrijk door. Zijn ouders verhuisden terug naar Engeland toen hij elf jaar oud was. Twining studeerde Frans aan de Christ Church (Oxford University). Vanaf 1996 maakte hij carrière bij de investeringsbank UBS en andere grote ondernemingen. Verder was hij een aantal jaren een succesvolle profvoetballer bij Arsenal Football Club, tot een inoperabele knieblessure hem dwong te stoppen.

Zijn thrillerdebuut Double eagle (2005) verscheen in Nederland onder de titel De roof van de Double Eagle  en werd geroemd vanwege zijn actierijke plot en snelle scènewisselingen. In Groot-Brittannië werden meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. Twining schreef daarna nog drie boeken, net als zijn debuut gesitueerd in de kunstwereld, die hij combineerde met kunstroof en historische gebeurtenissen. Vast personage is kunstdief Tom Kirk. Het tweede deel The Black Sun  (2006) verscheen in Nederland onder de titel: De zwarte zon

In de Tom Kirk-serie schreef Twining nog The Gilded Seal  (2009) en The deception Genève  (2010).

 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic