Johan van de Velde

Spots 1 beschrijving bewerken

Johan van de Velde (1966) is een Nederlandse auteur. Daarnaast is hij boekhouder van beroep, en zijn hobby's zijn schrijven, lezen en hardlopen. In 2011 gaf hij in eigen beheer De schepping  uit, een roman over het leven van Jezus. Hij  schreef ook een aantal kortverhalen, die onder andere werden gepubliceerd bij uitgeverij Pamac en in het tijdschrift Lava literair.
Van de Velde is
 vooral gefascineerd door geschiedenis, veel verhalen van hem spelen zich af in het verleden, waarbij hij probeert te ontdekken wat er werkelijk gebeurd zou kunnen zijn. Hoewel hij de historische feiten respecteert, is hij in zijn verhalen vooral op zoek naar datgene wat we niet weten. Hierdoor zijn deze verhalen meer dan zomaar een historische roman. 

Van de Velde is een van de vier auteurs van de succesvolle misdaadbundel 1926 – De verdwijning van Agatha Christie, waarbij de auteurs ieder voor zich een persoonlijke interpretatie geven van de elf dagen dat Christie van de aardbodem verdwenen leek te zijn. In juni 2014 schreef Van de Velde samen met Chantal de Jongh de roman Sura.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic