Laura Lippman

Artikelen 2 Spots 2 beschrijving bewerken

Laura Lippman (Atlanta, Georgia, 1959) is een New York Times bestsellerauteur van vele misdaadromans. Ze groeide op in Baltimore, Maryland. Voordat ze zich op het schrijven richtte, werkte ze als journalist. In 1997 debuteerde ze met de thriller Baltimore blues, het eerste deel van haar veelgeprezen serie met privédetective Tess Monaghan in de hoofdrol. Lippman situeerde de verhalen in Baltimore, de stad waar ze opgroeide. Het twaalfde deel, Hush, Hush, verscheen in 2015.

Sinds haar doorbraak met de losstaande thriller Verdwenen zusjes  (eerder verschenen als Wat de doden weten - What the dead know, 2007) prijken al haar thrillers steevast bovenaan in de New York Times bestsellerlijst. 

Lippman heeft elke grote prijs binnen het crimegenre gekregen voor haar inmiddels aanzienlijke oeuvre. Ze werd meerdere malen genonimeerd of bekroond met de Edgar Allan Poe Award, de Agatha Award, de Shamus Award, de Gumshoe Award, de Nero Award en de Anthony Award. 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic