Luana Lewis

beschrijving bewerken

Luana Lewis is het pseudoniem van Sharon Lewis, geboren in Zimbabwe in 1970. Ze is klinisch psycholoog en daarnaast auteur. Lewis studeerde Engels en psychologie aan de University of Wit Water Frand en bleef tot haar dertigste in Zuid-Afrika. Daarna woonde ze voor een periode in Amsterdam, maar verhuisde uiteindelijk naar Buckinghamshire, Engeland, waar ze aan de Bath Spa University in Somerset een MA creative writing behaalde. In haar werk als psycholoog kreeg ze veel te maken met slachtoffers van diverse trauma's. Hieruit vloeiden twee non-fictieboeken voort: Dealing with rape  (1994) en An adult’s guide to childhood trauma  (1999), die ze schreef onder haar eigen naam (Sharon Lewis). Het werk bracht zo veel stress met zich mee, met name de zaken waarbij ze als getuige-deskundige moest optreden, dat ze besloot een andere weg in te slaan. 

Dicht bij mij  (Don't stand so close, 2013) is haar thrillerdebuut en vertelt over Stella, die vanwege pleinvrees al drie jaar het huis niet uit durft, maar gedwongen wordt te dealen met de traumatische herinneringen aan haar laatste zaak als psycholoog. Met deze thriller putte Lewis mede uit haar persoonlijke ervaringen.

Lewis laat zich graag inspireren door schrijvers als Robert Harris en John Le Carré.  

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic