M. Edens

beschrijving bewerken

Margot Edens is geboren in Groningen, in 1957. Toen ze op een dag in het museum in Assen voor het eerst veenlijken zag, wist ze het meteen: ze wilde later archeoloog worden! Na de middelbare school ging Margot klassieke talen en archeologie studeren. Tijdens haar studie deed ze mee aan opgravingen in Italië. Elke dag moesten de studenten hun putboek inleveren. (Een putboek is een dagboek van de put – het stukje van het opgravingterrein waar een archeoloog werkt.) De putboeken van Margot werden altijd heel snel nagekeken, omdat ze er ook een vervolgverhaal in schreef over Meta Lint, een archeologe die een moord moest oplossen.

Toen Margot in 2000 een advertentie van Kluitman las waarin schrijvers van kinderboeken werden gevraagd, begon ze meteen met het schrijven van een kinderboek. Het werd Wilde Mathilde op boevenjacht. Het karakter van Mathilde is gebaseerd op het gedrag van Hilde, de dochter van Margot. Hilde, die is geboren in 1992, heeft ADHD.

Laatste bewerking door Uitgeverij Kluitman op 20/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic