Marcus Sakey

Artikelen 1 beschrijving bewerken

De Amerikaanse auteur Marcus Sakey (1974) werd geboren in Flint, Michigan. Hij studeerde communicatie en politieke wetenschappen aan de universiteit van Michigan. Hij is tevens grafisch ontwerper en won als copywriter bij een reclamebureau verschillende prijzen.

Zijn thrillerdebuut The blade itself  (2007), naar het Nederlands vertaald als Breekpunt, werd direct met veel loftuitingen ontvangen. Het werd geroemd door onder andere The New York Times en hoorde in 2007 bij de top vijf van Esquire Magazine's meest gelezen boeken. Sindsdien is Sakey niet meer te stoppen en kan hij met recht een bestsellerauteur worden genoemd. Bijna jaarlijks produceert hij een of meerdere boeken. Chicago Sun Times noemde Sakey een 'moderne thrillermeester' en auteur Michael Connelly omschreef hem als 'een van de beste verhalenvertellers'. 

Brilliance  (2013) was zijn dertiende boek en tevens de start van een trilogie, de zogeheten Brilliance Saga. Brilliance, naar het Nederlands vertaald als Briljant, werd genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award voor 'Best Paperback Original'. In 2014 verscheen A better world, deel twee van de trilogie. 
Van enkele van Sakey's boeken zijn de filmrechten aangekocht.

Beste boek

Meer over Marcus Sakey

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic