Maria Genova

Artikelen 3 Spots 4

Maria Genova werd geboren op 12 januari 1973 in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land. Ze heeft daar haar gymnasiumopleiding voltooid. Op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na één jaar werkte ze als freelance journaliste voor het Noordhollands Dagblad. Na een paar honderd artikelen durfde ze zich voor de opleiding Journalistiek op te geven en binnen vier jaar studeerde ze af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.
Na haar afstuderen, werkte ze eerst freelance, vervolgens in vaste dienst bij FNV Magazine in Amsterdam en na iets meer dan een jaar begon ze weer voor uiteenlopende tijdschriften te schrijven, van jongerenbladen tot sportbladen en van vakbladen tot zakenbladen.
Met haar debuutroman Communisme, sex en leugens over het leven van gewone mensen achter het IJzeren Gordijn, won ze De Looier Debutanten Prijs.

Maria Genova is een Hebban-auteur

Beste boek

Meer over Maria Genova

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Persoonlijke boekenplank van Maria Genova