Sue Grafton

Gespot 1 Spots 4 beschrijving bewerken

Sue Grafton (1940-2017) is een Amerikaanse schrijfster, geboren in Louisville, Kentucky, als dochter van C.W. Grafton en Vivian Harnsberger. In 1961 studeerde ze af aan de universiteit van Louisville met Engelse literatuur als hoofdvak. Ze vond werk als medisch secretaresse en doktersassistente. Eind jaren zestig publiceerde ze twee romans die maar matig succes kenden. Daarna legde ze zich, samen met haar echtgenoot Stephen Humphrey toe op het schrijven van tv-scripts.

In 1982 verscheen A staat voor Alibi (andere titel: A van Alibi), haar eerste roman met de vrouwelijke privédetective Kinsey Millhone in de hoofdrol. Nadien volgden B staat voor Bedrog (andere titel: B van Bedrog), C staat voor Crimineel andere titel: C van Crimineel), enzovoort. In haar serie rond Kinsey Millhone werkt Sue Grafton aldus het hele alfabet af. In augustus 2015 was ze bij de letter X aanbeland. Haar verhalen spelen zich allemaal af in en rond Santa Teresa, een fictieve stad gebaseerd op Santa Barbara die ook al voorkwam in de thrillers van Ross Macdonald.
 

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic