Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Anagram

VRAAG (scroll naar beneden)

Wie mijn boeken en verhalen kent, weet dat ik vaak allerlei elementen uit sprookjes verwerk in mijn schrijfsels. Dat is ook zo bij de fairytale fantasy mozaïekroman Mozaïek van Geluk.
In veel van mijn boeken en verhalen zijn ook autobiografische elementen verwerkt, zoals bijvoorbeeld namen van sommige personages. De schrijvers zullen dit wel herkennen, in ieder verhaal stop je, bewust of onbewust, toch een stukje van jezelf.
Omdat Mozaïek van Geluk zich in twee niet-bestaande landen afspeelt, moest ik daar ook twee namen voor verzinnen. Voor de fairytale fantasy De verdwenen prinses van Geografie heb ik destijds Geografie en Topografie als namen voor de koninkrijken gekozen. (Deze twee landen komen ook voor in het los te lezen vervolg, Het goud van de Gelaarsde Kat.)
Ik heb erover gedacht om Mozaïek van Geluk in die twee landen te situeren, maar uiteindelijk vond ik het toch leuker om deze mozaïekroman in een eigen wereld te laten afspelen, omdat het toch een heel ander verhaal is.
Na een paar dagen had ik besloten dat de namen van de twee koninkrijken in Mozaïek van Geluk allebei anagrammen moesten zijn van voor mij belangrijke plekken. (Een anagram is een woord dat geheel bestaat uit de letters van een ander woord, bijvoorbeeld stoep- poste.)
Met de eerste anagram was ik vrij snel klaar. Voor de tweede anagram heb ik wat langer moeten puzzelen en één voor één de letters moeten inpassen om te zorgen dat ik geen letter vergat en de zo gecreëerde naam ook leesbaar bleef. Uiteindelijk zijn dit de namen voor de twee koninkrijken in Mozaïek van Geluk geworden:

Romangeen
Shuirontje

Voor de liefhebbers (je kan niets winnen): van welke twee Nederlandse plaatsnamen zijn dit anagrammen?

Lees verder op mijn site

Reacties op: Anagram

De verdwenen prinses van Geografie - Liesbeth Jochemsen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken