Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: NannaBBB

Een marathon Marina Folkers

25-03-2021 door NannaBBB 5 reacties
Hoe kies je een boek uit welke je gaat lezen? Dat kan zijn door een mooie kaft, het lezen van recensies, maar ook door social media bijvoorbeeld. Ik haal veel inspiratie uit Instagram en volgde daar ook Marina Folkers. Ik had nog nooit een boek van haar gelezen, maar doordat ik haar volgde zag ik wel recensies voorbij komen en las ik soms stukjes uit haar boeken. Dat inspireerde naar meer. Toen er een actie was voor één van haar boeken heb ik deze gekocht en las ik mijn eerste Folkers boek in een dag uit. Ik wilde meteen meer lezen. Via de bibliotheek las ik, op volgorde van uitgave, al haar andere boeken en haar laatste boek ‘ik hou je vast’, was een cadeautje aan mezelf als einde van de marathon. Ik las zelfs drie boeken in een weekend! Waarom ik die boeken zo graag las wil ik graag delen in dit blog met jullie.

Wie is Marina Folkers?

Marina FolkersMarina is schrijfster van feelgood romans. (Hoewel ik met name haar laatste boek meer een roman vind dan feelgood.) Zij heeft inmiddels vijf titels op haar naam. Haar laatste boek ‘Ik hou je vast’ verscheen in oktober 2020. Marina is geboren in Groningen, getogen in Winsum en na heel wat rondzwerven door de provincie Utrecht woont ze nu in Barneveld. Ze heeft ook nog een periode in Frankrijk gewoond. Ik begrijp dus nu ook waar haar liefde voor Frankrijk vandaan komt die in een aantal boeken terug te vinden is. Om wat meer over Marina te weten te komen vroeg ik haar of ik haar wat vragen mocht stellen over haarzelf en haar boeken en dat mocht gelukkig.

Ik kom op vijf boeken op jouw naam, maar heb je al meer geschreven dan alleen deze feelgood romans?“Er zijn nu 5 boeken van mij gepubliceerd. De zesde (een historische roman) zal in het najaar verschijnen en als het goed is begin 2022 mijn volgende feelgood.
Voor ik begon met mijn eerste feelgood, heb ik een tijdje als freelancer culturele artikelen geschreven voor een tijdschrift voor Frankrijkliefhebbers. Ik schreef onder andere over de Franse geschiedenis en Franse muziek. Heel wat anders dus, maar iets wat ik met plezier heb gedaan.”

Ik ken je van je boeken, maar waar wordt Marina nog meer gelukkig van? Wat weten mensen nog niet van jou, wat ze eigenlijk wel zouden moeten weten?“Om meteen maar met die laatste vraag te beginnen: er is niets wat mensen zouden moeten weten, zolang ze blij zijn met mijn boeken ben ik meer dan tevreden! 🙂 Maar ik kan van veel dingen gelukkig worden. Om een paar uiteenlopende voorbeelden te noemen: ik kan ontzettend genieten van een wandeling in de natuur. Ik hou heel veel van dieren. Als ik een duif in onze tuin zie eten van het voer dat we daar hebben liggen, dan kan ik daar heel blij van worden.  Of als ik zie hoe goed mijn zoon het doet op school ondanks alle huidige omstandigheden, dan maakt me dat ook blij. Als zonnestralen de kamer in komen, zoals nu, dan maakt me dat blij. Als mijn favoriete visarenden terugkomen op hun nest na hun winterverblijf in Afrika, dan ben ik ook blij.

Wat mij opviel in je boeken is dat heel veel zich afspeelt in Londen. Wat heb jij met Londen?“London is mijn favoriete stad :-)”

Sean, Max, Luc, Ethan; allemaal succesvolle mannen met een behoorlijke rugzak. Vier mannen die aan de buitenkant heel sterk lijken, maar van binnen veel verdriet en ellende meedragen. Wat is het voor jou dat je met name de mannen in je boeken dit mee geeft en niet de vrouwen?“Je vergeet de rugzak van Caitlin (die is nog groter dan die van Max) en die van Cleo. Dus eigenlijk zijn Faye en Millie de enige vrouwen zonder rugzak, ook al heeft Faye ook wel e.e.a. te overwinnen. Het gaat dus ongeveer gelijk op. Ik kies daar trouwens niet bewust voor. De rugzak ontdek ik meestal pas al schrijvende.”

Je bent aan het schrijven aan twee nieuwe boeken! Een nieuw feelgood roman, maar nu ook een historisch roman. Ik kijk daar echt heel erg naar uit. Hoe is dat voor jou, een ‘nieuw genre’? En waar haal jij je inspiratie vandaan voor een nieuw boek?“Mijn historische roman ligt inmiddels bij de redactie en nu ben ik bezig met de feelgood. Het is inderdaad best spannend om met een nieuw genre te komen. Maar eigenlijk is ‘Ik hou je vast’ dat ook al. Technisch gezien is dat boek geen feelgood maar een roman. De uitgever heeft voor het ‘etiket’ feelgood gekozen omdat er feelgoodelementen in zitten. De historische roman is voor mij ook feelgood, alleen dan in een historische setting. Het is spannend hoe de lezers erop zullen reageren!
Inspiratie is heel ongrijpbaar en ook niet goed uit te leggen. Er ontstaat bij mij vaak een gevoel over een personage en daar groeit dan een verhaal en een andere hoofdpersonage bij. Het is ook niet zo dat je een ingeving krijgt en dan non-stop kunt schrijven. Het is soms echt ploeteren en zoeken en brainstormen en schrijven en ook weer veel weggooien. Op dit moment zit ik in een ploeterfase ;-)”

Als laatste vraag, waar ben je het meest trots op?“Privé ben ik het meest trots op mijn zoon die veel heeft overwonnen en zich ontwikkelt tot een sterke persoonlijkheid met een heel goed hart! Op schrijfgebied ben ik trots dat ik al vijf gepubliceerde boeken op mijn naam heb staan die zo ontzettend goed zijn ontvangen door lezers.”

Samenvatting

Mijn eerste boek van Marina was ‘zoektocht terug’. Van dit boek hieronder een korte samenvatting/recensie waardoor je wellicht begrijpt waarom ik ook alle andere boeken zo graag wilde lezen.

Ik denk dat het boek mij raakte doordat ik zelf zo hard op zoek ben (geweest) naar mijzelf en de weg terug in het leven. Hoewel ik geen grote popster heb ontmoet herkende ik wel veel van de wisselende emoties. In ‘Zoektocht terug’ volgen we Caitlin. Ze is samen met haar vriendinnen een paar dagen op vakantie in Londen en terwijl ze uit zijn in een exclusieve club staat ze ineens oog in oog met Max Jordan. Uit alles in het verhaal blijkt dat ze elkaar kennen, maar waarvan? Wanneer haar relatie uit gaat met haar vriend Steven besluit ze om in Londen te blijven. Ze zegt haar baan op, vindt een nieuwe baantje in de horeca en probeert haar leven weer op te pakken. Max is ook in Londen en hun paden blijven elkaar kruisen ..

De onzekerheid en het geheim dat Caitlin met zich mee draagt voel je door het hele boek heen, maar doordat je ook als lezer niet weet wat het is blijf je zelf ook nieuwsgierig. Ik heb paar keer het gevoel gehad dat ik Caitlin wel door elkaar kon schudden om haar te laten zien wat er voor haar neus stond. Ik voelde de frustratie en het verdriet en geluk. Het was een heerlijk feelgood roman om in op te gaan.






Lees verder op mijn site

Reacties op: Een marathon Marina Folkers

Zoektocht terug - Marina Folkers Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners