Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Een professionele blik

Wanneer je een boek uitbrengt, is het verstandig om daar van te voren iemand professioneel naar te laten kijken. Uiteraard doe ik dat ook met de fairytale fantasy mozaïekroman Mozaïek van Geluk. Ik heb al heel lang een proeflezer, dankjewel Ronald van Assen, maar ik was op zoek naar meer.
Eerder schreef ik al dat Maria Genova de eerste 30 bladzijden heeft geredigeerd. Zij gaf me hele goede feedback, waar ik veel aan heb gehad. Doordat het een mozaïekroman betreft en zij dus alleen de eerste bladzijden heeft gelezen, leek het eerste verhaal heel vreemd en totaal niet bij de rest passend. Ze adviseerde zelfs om het hele verhaal te schrappen.
Dat heb ik niet gedaan, want het eerste verhaal is juist de opmaat/ het begin van de rest van het boek. Vanaf het derde verhaal wordt dat meer en meer duidelijk. Wel heb ik het eerste verhaal flink opgepoetst, want Maria had gelijk dat er nog wat verbeterd moest worden.
Nu was ik nog steeds op zoek naar iemand die professioneel naar mijn manuscript kon kijken. Zou ik voor Maria gaan, of voor iemand anders, en wie dan? Een nieuwsbrief van Annemiek Steur van Halis Logoon zorgde voor het doorhakken van de spreekwoordelijke knoop. Zij had namelijk een aanbieding voor precies datgene waar ik naar op zoek was.
Binnenkort zal ik het manuscript naar haar opsturen. Leuk en spannend!Wist je trouwens dat Annemiek zelf ook boeken schrijft? Kijk maar eens op haar website.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Een professionele blik

Gesponsorde boeken