Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Erik Le Romancier in elke bibliotheek!?

Hoera, vanaf 18 mei aanstaande gaan in Nederland de openbare bibliotheken weer open! Weliswaar met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen vanwege het coronavirus, maar toch. Ik vind het geweldig nieuws en ben er superblij mee, hoewel ik de actie #ikleesthuis natuurlijk van ganser harte onderschrijf. Dat was, en is, een fantastisch initiatief. Hulde, hulde! 

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar voor mij als lezer is er geen mooiere ervaring dan een bibliotheek - of fysieke boekhandel - binnen te lopen en al die boeken te zien, te voelen en zelfs te ruiken. Noem me maar ouderwetsch ;) maar ik vind dit echt een ‘thing of beauty’.

Ook iets heel moois: de mogelijkheid bij jouw plaatselijke bieb een aanschafsuggestie voor de collectie te doen. Stel: jij wilt bij jouw bieb graag een boek van mij lenen maar ze hebben ze het voorwerp van je verlangen onverhoopt niet in de collectie. In dat geval kun je voorstellen dat ze 1 of meer exemplaren van het gewenste boek voor hun collectie aanschaffen. Tip: van mijn hand verschenen reeds ‘Stilte Graag!’ (2015), ‘Liefde, Lust en Andere Ongemakken’ (2017) en ‘Asverze’ (2019). Helaas krijg je geen garantie dat ze het boek van je keuze ook daadwerkelijk aanschaffen. Maar niet geschoten, is altijd mis. En elke aanschafsuggestie wordt door mij als schrijver natuurlijk enorm gewaardeerd. 

Dus, zullen we samen - jij als lezer en ik als schrijver - de bibliotheekwereld een beetje leuker maken? 

Lees verder op mijn site

Reacties op: Erik Le Romancier in elke bibliotheek!?

Stilte graag! - Erik Le Romancier Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken