Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Esther Stui Auteur

Blogpost: Esther Stui

Gevoel

De quote bij deze blog is er een die recht uit mijn hart komt. Niet terugdenken aan het verleden, dat kan je toch niet meer veranderen, en niet te veel nadenken over de toekomst, want die kan in vijf minuten tijd ineens totaal anders zijn. Svea leert dit in Midsommar en het is iets dat ik in ook mijn leven toepas. Spijt hebben van iets wat er in het verleden is gebeurd, heeft weinig zin. Leer ervan en ga verder. Leef in het heden, want de toekomst kan altijd iets anders brengen dan je had verwacht. Het witte bankje op de foto is echt zo'n plek waar je even tot rust komt en je de tijd neemt om na te denken. Ja, het bankje komt in mijn nieuwe boek voor.

 e849bddb76a19cac99cd67045b41827d_fit.png

 Enige tijd geleden heb ik verteld dat ik bezig ben met een luisterboek. Nou, dat schiet niet op, want jongste zoonlief heeft zijn prioriteiten elders liggen. Dat geeft niet, misschien komt het later nog. Om toch meer lezers te bereiken, heb ik iets anders verzonnen. Nou, eigenlijk begon manlief Bert erover. Een vertaling van een van mijn boeken. Een paar dagen geleden heb ik een paar uur dubbend voor onze Zweedse boekenkast gestaan, omdat ik aan het wikken en wegen was voor welk boek ik zou gaan. Uiteindelijk heb ik voor Zonsondergang gekozen en niet zoals jullie denken voor Engels maar voor Duits. Waarom voor Duits? Dat is een gevoelskwestie. Wat het schrijven betreft volg ik puur mijn gevoel en mijn gevoel zegt me dat Zonsondergang eerder het Duitse lezerspubliek zal aanspreken dan het Engelse. Het verhaal speelt natuurlijk ook in Duitsland. Hoe ik de vertaling precies maak, hou ik voor mezelf. Wel kan ik vertellen dat Jennifer, een lieve oud-collega van Roompot, die in Duitsland geboren is maar die al jaren op Texel woont, mij gaat helpen. Door de zeventien jaar bij RP spreek en schrijf ik redelijk goed Duits, maar een vertaling maken is wel andere koek. De titel in het Duits is Sonnenuntergang. Het boek zal alleen als e-book verschijnen. 

In ons Zweedse paradijs hebben we de tweede laag beton gestort. 's Morgens zijn we om even over acht begonnen met het zetten van het laatste stuk van de bekisting en het vlechtijzer, waarna we het beton gingen maken met de betonmolen. Drie emmers gravel, twee emmers zand, een emmer cement en een halve emmer water, daarmee maak je beton. Om even over zevenen waren we klaar. Ik was kapot. Het was zwaar, maar het resultaat mag er zeker zijn. Nu alleen nog het beton op de rots achter het huis en we hebben de basis voor de aanbouw waar de slaapkamer in komt. Op het gebied van brandhout heb ik meer dan twee kuub hout van bovenop de rots naar benenden gesjouwd, gekloofd en opgestapeld in het houthok voor komend najaar. 

Nog zes weken... 

Liefs,
Esther

Lees verder op mijn site

Reacties op: Gevoel