Blogpost: Barisca

Het boeken jaar van Barisca

30-12-2020 door Barisca 8 reacties
Wat is je belangrijkste moment op boekengebied van 2020?
Het moment dat ik na mijn onverklaarbare leesdip weer kon genieten van een boek. Een paar weken lang had ik geen behoefte aan lezen, zonder reden en zo ineens pakte ik een feelgoodboek en was het plezier in lezen weer terug.

Heb je je Reading challenge gehaald?
Van de voorgenomen 36 boeken heb ik er 59 gelezen. Dus ik heb mijn reading challenge gehaald. Toch heb ik voor volgend jaar de teller weer op 36 gezet. Dat zijn 3 boeken per maand, alles wat er bij komt, is mooi meegenomen. Van lezen steek ik wat op maar het is voor mij vooral ontspanning, het moet dus leuk blijven.

Wie is favoriete boekverkoper?
Winkelen vind ik niet fijn, kleding winkelen bedoel ik dan. Maar ik kan uren lang in boekenwinkels rondkijken. In de grotere boekwinkels, maar ook in kleinere thematische boekwinkels. Als ik in een plaats ben geweest en ik denk aan die plaats, ploft vaak de boekhandel omhoog die ik daar bezocht heb.
Bij ons in mijn woonplaats waren 2 boekwinkels, een Bruna en een Ako. Die zijn gefuseerd en verhuisd en het is nu 1 grotere boekwinkel. Namen van boekverkopers ken ik niet, maar het valt me op dat in boekenwinkels iedereen aardig is.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Een losse draad van Tracey Chevalier. Het begint als een feelgoodboek over vrouwen die knielkussens borduren voor de kathedraal van Winchester, maar het onderliggende thema van het boek is vrouwen, de rol van de vrouw en hun rechten. Het boek speelt zich af in de jaren '30 van de vorige eeuw en het vertelt ook het verhaal van vrouwen die een relatie hebben met een vrouw. Dit maakt het boek bijzonder.

Met welk boek ga je 2021 in?
De Ierse erfenis van Karen Swann. Deze mag ik voor Hebban buzzen. Hier was ik erg blij mee omdat ik van Ierland houd en dit boek brengt de Ierse sfeer over.


Naar welk boek kijk je uit in je leesjaar 2021?
Op goed geluk van Jenny Colgan, De Zwaluw van Stephen Moss en De kat in de Stad van Nick Bradley. Verder laat ik me verrassen door wat er op mijn pad komt en wat er op mijn WIL lijstje staat.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Gevarieerd. Het afgelopen jaar las ik uit 10 verschillende categorieën, zo stond in mijn Hebban jaaroverzicht. Dat zitten feelgood boeken tussen, cosy crime van Agatha Christie, kinderboeken, informatieve boeken. Tot nu toe heb ik weinig fantasy gelezen. Maar 1 van mijn kinderen leest graag uit dit genre, fantasyboeken voor kinderen en jong volwassenen tussen de 11 en 18 jaar. Dus de kans is best aanwezig dat ik een keer in die boekenkast duik.

Reacties op: Het boeken jaar van Barisca

Een losse draad - Tracy Chevalier Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken