Blogpost: dylana

Het boekenjaar 2020 van Dylana

30-12-2020 door dylana 1 reactie
Jouw Boekenjaar 2020
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?

Eind januari 2020 gaf mijn lichaam aan dat ik een stap terug moest gaan doen. Ik stond altijd klaar voor mijn kinderen, man en werk en moest meer me-time in gaan passen in mijn dagelijks leven. Ik besloot meer te gaan lezen, omdat ik daar altijd bij kon ontspannen in vakanties. En toen kwam er in maart ook nog eens de Corona, waardoor ik nog vaker thuis zat. Ik heb meer boeken gelezen dan ooit. Nieuwe, geweldige schrijvers ontdekt. Sommige per ongeluk en andere via via. Heerlijke feelgood-boeken en ook een aantal thrillers gelezen. En niet te vergeten: lid geworden van de Hebban-site.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Jazeker. Ik had in juni bedacht om 12 boeken te gaan lezen tot het einde van 2020. Het zijn er uiteindelijk meer dan 2x zoveel geworden! In mijn zomervakantie alleen al 7 boeken gelezen en genoten van schrijfsters als Jackie van Laren, Charlotte de Monchy, Nicola May, Debbie Johnson, Sue McDonagh en Jenny Colgan. Maar ook de thrillers van Linda van Rijn, Kiki van Dijk en Nathalie Pagie lees ik graag.  

Wie is je favoriete boekverkoper?
Bruna Papendrecht. Hier kan ik altijd de meest recent uitgekomen boeken vinden. Ook ontdek ik heerlijke boeken voor lage prijzen. Zoals Het Cupcakecafe van Jenny Colgan voor maar 7,99

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Zomer in het kunstcafe van Sue McDonagh is absoluut mijn boek van 2020. Het gaat over een powervrouw die weggaat bij haar zeer dominante echtgenoot en kiest voor een nieuw leven, waarbij ze eindelijk voor zichzelf kiest en de dingen gaat doen die zij leuk vindt. Ik kon niet stoppen met lezen. Wat een geweldig boek. Ook het vervolg Ontmoeting in het kunstcafe heb ik met veel plezier gelezen.

Met welk boek ga je 2021 in?
Winter in Cockleberry Bay van Nicola May. Ik heb de voorgaande 3 boeken over het dorpje Cockleberry Bay ook gelezen en ben heel benieuwd naar dit extra boek. Echt een cadeautje, omdat ik dacht dat het verhaal na 3 delen klaar was.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Op goed geluk van Jenny Colgan (en de andere 2 delen van deze serie, die dit jaar hopelijk nog uit gaan komen) Na de andere 2 series die ik van haar heb gelezen (De kleine bakkerij-serie en de Cafe Zon & Zee-serie), wordt dit vast weer flink genieten.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit? Ik wil 20 tot 24 boeken gaan lezen in 2021. Vast weer een hoop feelgood-boeken met af en toe een thriller er tussendoor.
Reacties op: Het boekenjaar 2020 van Dylana

Zomer in het kunstcafé - Sue McDonagh Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken