Blogpost: 7winds

Het boekenjaar van 7winds

28-12-2020 door 7winds 2 reacties
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
“Joseph Roth - Stefan Zweig - Oostende” gekozen als ‘rode draad’ voor mij lezen 2020 is voltooid. Ik ben ook begonnen met het genre ‘thriller’, met een geleerde les: ik moet vooral geduld hebben om spannende boeken te lezen. Een paar belangrijke ontdekkingen: romans van Allard Schroder, Paustovski en zijn oeuvre.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja, het doel 72 boeken is al gehaald, het eindgetal zal 82 zijn.

Wie is je favoriete boekverkoper?
De boekhandel Paagman, natuurlijk! Ik ga vaak naar de vestiging Fred (5 minuten looptijd vanaf mijn huis) en naar de Centrum voor tweedehandsboeken.
    
Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
“Het zout der aarde” van Jozef Wittlin. Ik ben echt blij dat ik dit boek gelezen heb (dank u zeer, heer Roth!).
    
Met welk boek ga je 2021 in?
Er zijn 6 boeken om te kiezen, maar gezien mijn theme 2021: “Biografie, dagboek, poëzie”, zal waarschijnlijk “E.T.A. Hoffman” zijn. Ik moet nog zijn werk lezen, dus in omgekeerd volgorde zou je kunnen zeggen, of niet?
  
Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Meteen het deel II van “De spiegelpassante” van Christelle Dabos en “Orakel” van Thomas O. Heuvelt, die allebei in januari verschijnen. Daarnaast staan er ook “Goudzand” en “De muziek van de herfst” van Paustovski. Ik kijk ook naar mij-nog-niet-bekend schrijvers uit!
 
Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
84 boeken, oftewel 7 boeken per maand. Gaat lukken!

Reacties op: Het boekenjaar van 7winds

Het zout der aarde - Jozef Wittlin Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken