Blogpost: Maria (Yours truly, the Storyteller)

Het Boekenjaar van Maria

Het is bijna de laatste week van het jaar en dat betekent dat we met z'n allen terugkijken naar 2020. Wat was het een bijzonder jaar en wat heb ik veel gelezen! Ik heb hele mooie boekenmomenten beleefd, maar het mooiste is toch wel dat ik mijn favoriete genre heb ontdekt, en dat is de historische roman. Ik ben helemaal opgegaan in de mooie verhalen. Ik hoop in 2021 nog heel veel meer in dit genre te gaan lezen.

Mijn plan was om 75 boeken te lezen dit jaar, 25 meer dan vorig jaar. Mijn reading challenge van 2019 had ik dik gehaald met ongeveer 70 gelezen boeken en ook dit jaar ben ik eroverheen gegaan. Ik heb ongeveer 80 boeken gelezen. Wat een mooi aantal vind ik zelf, zo naast een fulltime baan en mijn werk als ondernemer.

Ik woon nu precies een jaar in Heemskerk en ben Boekhandel Stumpel erg gaan waarderen. Ik ben trots op mezelf dat ik veel bij de lokale boekhandel heb gewinkeld dit jaar. Ik wil namelijk dat de boekhandels niet uit het straatbeeld verdwijnen. Sterker nog, ik wil zelf ooit een kinderboekhandel! Boekhandel Stumpel verkocht aan mij mijn boek van het jaar, namelijk De Goldbaum-dynastie van Natasha Solomons. Wat een mooie en intrigerende historische roman is dit! Bij mijn Boek van het Jaar kan je verder lezen waarom.

Voor 2021 heb ik wederom mijn reading challenge op 75 boeken gezet, maar wie weet ga ik er wel weer overheen. Voor nu is dit een mooi aantal om het leesplezier te behouden. Ik ben dit jaar van plan om naast Hebban ook een papieren reading journal bij te houden en al mijn ongelezen boeken te noteren en dan proberen onder de 30 boeken te blijven die ik nieuw koop. Eens kijken of ik die uitdaging met mezelf aan kan gaan, haha. Ik kijk komend jaar vooral uit naar het volgende deel van de serie van Carmen Korn, maar ik kijk vooral uit naar nog veel meer mooie boeken en lekker veel leesplezier! :)Lees verder op mijn site

Reacties op: Het Boekenjaar van Maria

De Goldbaum-dynastie - Natasha Solomons Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken