Blogpost: Miriam

Het boekenjaar van ... Miriam

31-12-2020 door Miriam 1 reactie
Ik heb nog nooit geblogd hier op Hebban. De vragen zijn te leuk: dus ik ga toch een keer een blog schrijven. Hier is ie.

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Het lezen van allerlei verschillende boeken voor de Challenge XXL: veel nieuwe ontdekkingen. En dit jaar luisterboeken ontdekt. Het leek me eerst niks maar nu ik regelmatig een rondje loop, is het heerlijk om ook een boek te luisteren. Wel is het afhankelijk van wie er voorleest. Topper vond ik De meeste mensen deugen die Rutger Bregman zelf voorleest.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
In dit rare jaar heb ik heel veel boeken gelezen omdat alle andere activiteiten en uitjes op een laag pitje stonden of niet door gingen. Ik denk net zoveel als vroeger op school.... Was mijn challenge eerst 36, heb ik het daarna opgehoogd naar 48 (4 per maand). Maar ik kwam uit op 97! En de XXL Challenge ook helemaal gehaald.

Wie is je favoriete boekverkoper?
Ik kijk het liefst in elke stad in een boekwinkel. Hier in Amersfoort is het de Algemene Boekhandel. Net verbouwd en je kunt er heerlijk neuzen en krijgt goede tips. Momenteel brengen ze de boeken (net als veel anderen) rond op de fiets.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Dat is Een klein leven van Hanya Yanagihara. Prachtig en ik heb er ook veel bij gehuild. Ik heb het in het voorjaar gelezen maar dit is een van de boeken waar ik nog veel aan denk.

Met welk boek ga je 2021 in?
Ik ben net begonnen in De kop in het zand van Jan Guillou. Mooie serie over drie broers in Noorwegen alhoewel je de hele wereld mee reist. Dit is deel 4 van deze serie De grote eeuw. Opvallend hoe weinig ik echt weet van de geschiedenis van Noorwegen/Zweden dus ik lees het met veel plezier als liefhebbber van historische romans.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
De nieuwe van Zafón: Stad der nevelen. Ik ben geen grote fan van korte verhalen maar een grote fan van Carlos Ruiz Zafón. Helaas is hij dit jaar overleden dus dit wordt zijn laatste boek. Ook zijn YA-boeken zijn heerlijk om te lezen.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Ik heb de challenge weer op 48 gezet. Ik ga ervan uit dat ik aankomend jaar niet nog zoveel boeken ga lezen. En ik hoop natuurlijk dat we ook weer andere activiteiten kunnen ondernemen en dan heb ik minder tijd om te lezen. De XXL Challenge moet wel goed komen: het biedt heel veel mogelijkheden voor creativiteit.

Reacties op: Het boekenjaar van ... Miriam

Een klein leven - Hanya Yanagihara Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken