Blogpost: Alberty van de Laar

Het boekjaar van Alberty

En nu ga ik een blog schrijven, nooit gedaan. Maar Hebban spoort mij elke keer weer aan om iets nieuws te ontdekken. 

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
- het afgelopen jaar is een jaar om snel te vergeten..............of toch niet?
  Nu is het wel makkelijk te zeggen als je lichamelijk niet met corona te maken heb gehad.
  En gelukkig in de naaste familie ook niet.
  Het jaar bestond uit: geen afspraken, geen verplichtingen, meer vrije tijd, mooi weer, net              verhuisd. Heerlijk het zonnetje opzoeken met een bak koffie en een boek. Of ben ik nu erg          egoïstisch. Dat ,zonder schuldgevoel, een boek lezen is mij in 2020 bijgebleven.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
- heb ik niet aan meegedaan. Wordt dit jaar de eerste keer. Ben er super benieuwd naar of het       mij lukt. Moet alles nog wel ontdekken, want er is zoveel te vinden op Hebban.

Wie is je favoriete boekverkoper?
- tsja dat vind ik moeilijk. Heb geen één favoriet. Vind het belangrijk dat de winkel aantrekkelijk    is, dat je de klant aanvoelt welk boek bij haar/hem past, dat ze zelf ook lezen en liefde voor        het vak hebben. Bij deze opsomming denk ik aan Adr. Heinen in Den Bosch. Sfeervolle winkel    met trappetje op en trappetje af. Aparte kamertjes. Goed assortiment. Bekwaam personeel.      Wel jammer dat er wat veranderingen nodig waren. Zo was er eerst een aparte kinderboeken    winkel. Later werd dat gedeelte een lunchroom, ook goed gevonden. Tijdens het                          rondsnuffelen even pauze met een kop koffie. Het is altijd een feestje om daar rond te                struinen.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
- Waar de wereld in de oceaan valt, Charles Martin. Een roman waar de slavernij vertaald wordt naar de 20e eeuw. Ongelooflijk actueel. Bijzonder dat elk boek van Charles Martin je weer verrast.

Met welk boek ga je 2021 in? Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
- Zondagsleven van Judith Visser. Ben ik nu aan het lezen. Denk niet dat het mij lukt om hem      dit jaar nog uit te lezen.
  Kijk uit naar het zevende boek van de zeven zussen. De hele serie al gelezen, mooie                    verrassende schrijfstijl. Daar hou ik wel van.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Weet nog niet helemaal goed hoe het werkt. Is het de bedoeling dat je de boeken die je aangekruist heb allemaal leest? Hou van Romans, mag historisch zijn. Voor moeilijke dagen heb ik liever een feelgood boek. Is mijn hoofd te vol dan lees ik een kinderboek. Heb altijd wel wat verschillende boeken op tafel, afhankelijk hoe mijn gemoedstoestand of humeur is.

Reacties op: Het boekjaar van Alberty

Zondagsleven - Judith Visser Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken