Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Laura Jongkind

Het vergeten boek van Laura Jongkind

Mijn vergeten boek is 'De kunst van het verdwijnen' van Sarah Domogala. Dit boek verdween niet van mijn e-reader, maar lag te wachten tot ik eindelijk weer eens gebruik zou maken van mijn e-reader. Nu de bibliotheek gesloten is vanwege de corona maatregelen, besloot ik om mijn e-reader tevoorschijn te halen zodat ik daar boeken op kon lezen. Eerst moest ik mijn e-reader nog zien te vinden, want na een verhuizing afgelopen zomer kon die overal liggen. Nee niet verstopt in het laatje van mijn nachtkastje, niet in de boekenkast in mijn werkkamer en ook niet tussen de stapel boeken en tijdschriften op de bank. De e-reader lag nog in de verhuisdoos op zolder. Na de e-reader opgeladen te hebben, kwam ik erachter dat er nog een hele lijst aan ongelezen boeken op stond. Een groot deel van de Hebban adventskalender 2019 en een deel wat ik gekocht heb met een cadeaubon op bol.com. Van Lisa Gardner tot Barbara Sevemsterm en van Susan Muskee tot Pascal Engman.

Het boek van Sarah Domogala (verkregen via de Hebban Adventskalender) leek mij destijds erg interessant omdat ik in de periode daarvoor ook op mijn tenen had gelopen op mijn werk. Het reizen als consultant nam erg veel tijd en daarmee energie in beslag. Een ochtendje in Sneek en nog een aantal dagen inclusief overnachting in Zeeland of Noord-Brabant zorgden ervoor dat je half zes in de ochtend vertrok en half zes in de avond weer thuis was. Aangezien de schrijfster van dit boek zelf een burn-out mee had gemaakt, was ik erg benieuwd hoe zij omgegaan is met de situatie en zichzelf weer teruggevonden had.

Nu ruim een jaar later wil ik het boek nog steeds graag lezen. Ik ben benieuwd hoe de schrijfster deze periode door gekomen is en wat zij heeft gedaan om het hoofd boven water te houden. Mogelijk kan ik daar iets van leren.

Donderdag 14 januari 17.00:
Dinsdag ben ik begonnen met het lezen van het boek en vandaag ben ik halverwege het boek aangekomen. Ik ben ondertussen helemaal meegesleurd in het boek en merk dat de schrijfster diep in de knoei zit met zichzelf. Geen dagritme meer, weinig slaap en aangekomen op de Eerste Hulp. Heel benieuwd naar wat nog komen gaat! 

Vrijdag 15 januari 11:00:
Een dag geen werk geeft tijd om te lezen met als resultaat dat ik het boek uitgelezen heb. Nu is de vraag nog wat vind ik ervan? Tijd voor een recensie! Hier vind je mijn recensie.




Reacties op: Het vergeten boek van Laura Jongkind

De kunst van het verdwijnen - Sarah Domogala Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners