Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Hoe komt een boek tot leven?

Laat ik vanochtend eens even beginnen met een beetje filosofie: 

Is een boek wel een boek als het niet wordt gelezen?

Ik hoor je al zeggen: Ninja, ik heb nog geen koffie (of sterke thee) gehad! Maar blijf even hangen. 

Als ik een verhaal schrijf, gaat het voor mij leven. De personages lopen natuurlijk niet daadwerkelijk rond in mijn woonkamer (gelukkig niet zeg), maar ik hoef mijn ogen maar te sluiten, of ik zie het voor me. En met open ogen lukt dat ook wel. Dat is wel zo handig, anders leest het lastig ... Maar hoe zit dat voor lezers? 

Een boek moet natuurlijk wel gelezen worden, anders had het net zo goed een leeg stapeltje papier kunnen zijn. Wat heb je aan een verhaal dat niemand leest en niemand kent, niks toch! 

Het is dus helemaal super als lezers over een verhaal gaan praten. Dan komt dat verhaal los van het boek waarin het is opgeschreven, het wordt iets anders. Iets wat niet meer alleen van de auteur is, maar een beetje van ons allemaal. 

Ik schrijf om verhalen tot leven te laten komen. Hieronder vind je een piepklein fragmentje uit een van de verhalen waar ik momenteel aan werk: Aardeslang. Dat verhaal wordt nog geschreven, het is dus allemaal nog niet geredigeerd, maar ik wil het toch alvast met jullie delen. Het lijkt me namelijk erg leuk als het verhaal ook voor jullie alvast een beetje tot leven komt ... 

5ce6dae6945da896c7d967658e2e9f6a.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Hoe komt een boek tot leven?

Dwaalvuur - Ninja Paap-Luijten Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken