Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Marceline de Waard Auteur

Blogpost: Marceline de Waard

Hoe word je een boekpersonage?

Hitchcock verscheen altijd een paar seconden in zijn films. Nu gaat het mij wat ver om mezelf als personage op te voeren in mijn volgende boek, ‘Nevels’,  maar zou het niet leuk zijn wanneer namen van mijn lezers wel een plekje krijgen als vriend(in), buur, schoonzus, huisarts enzovoorts in deze roman? Ik moet je bekennen dat hoe langer ik hier over nadenk, hoe enthousiaster ik word. Lijkt het jou ook leuk en wil jij jouw naam straks terugzien in ‘Nevels’?  Dat kan! In ruil vraag ik je mij een handje te helpen met aandacht voor mijn boeken. 

Hoe?
Heel eenvoudig: je prijst een van mijn boeken aan op de sociale media, het maakt niet uit welke. Of het nu Terugkeer, Thuisreis, Verlangen of Schandalig is: je kan met ieder boek meedoen. Met allemaal mag natuurlijk ook.
Een aantal ideeën:
- Je geeft een van mijn boeken cadeau – de feestdagen komen er tenslotte aan – en plaatst een passende foto op je favoriete sociale medium waarom je zegt waarom dit boek zo’n goed keus is en/of waarom je het aan deze persoon geeft;
- Je maakt een leuke foto van jezelf met een boek van mij en beveelt het met een leuke foto aan op je favoriete medium.
- Je hebt een boek van mij gelezen en schrijft er een klinkende lezersrecensie over op Hebban en/of Bol en deelt deze op … je begrijpt het al.
- Of …
Delen op een specifieke lezerssite is overigens ook heel welkom, daar zitten immers de boekliefhebbers. 

En dan?
Nadat je dit hebt gedaan, mail je een link van je actie naar: zondagverhaal@gmail.com  In de mail vermeld je ook de naam die je graag terug wilt zien in het boek. Dat kan je eigen naam zijn, maar mag ook de naam van een geliefde, naaste of vriend(in) zijn.   

En verder
- De actie loopt vanaf nu tot februari volgend jaar zodat je de tijd hebt iemand te verrassen, het boek te lezen of een lezersreactie te schrijven.
- Bij meer namen dan er personages te vergeven zijn, ga ik loten. 
Doe je mee? Vanaf nu lig ik figuurlijk achter mijn digitale postbus.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Hoe word je een boekpersonage?

Terugkeer - Marceline de Waard Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners