Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Horror in huis!

Op 1 november 2019 verschijnt mijn nieuwe roman ‘Asverze’, deel 1 uit een meeslepende reeks fantasyromans, maar goud van oud verveelt natuurlijk nooit. Daarom deze week weer een mooi fragment uit mijn onvolprezen debuut ‘Stilte Graag!’ Vandaag trakteer ik jullie op een fragment uit ‘Horror in huis’, een verhaal dat door lezers ook wel wordt omschreven als heftig, schokkend, indringend, ongelofelijk en bizar. Ikzelf noem het liever prikkelend en taboedoorbrekend, want ‘Horror in huis’ is een verhaal dat met een bitterzoete bite een heilig huisje omver schopt: een vader die door zijn doortrapte tienerdochters wordt gedrogeerd, vastgebonden en misbruikt. Inderdaad, je leest het goed. Soms liggen de dader- en slachtofferrol heel anders dan je verwacht. Ook mannen kunnen slachtoffer worden van misbruik en niet elke vrouw is per definitie onschuldig.

“Even koesterde ik de hoop dat het misbruik eenmalig was maar ik kwam bedrogen uit. Het bleef helemaal niet beperkt tot deze ene keer. Integendeel! Nu ze eenmaal van de verboden vrucht hadden geproefd namen mijn dochters elke gelegenheid te baat me te verkrachten. Uiteraard deed ik mijn uiterste best deze bloedschande te voorkomen, maar mijn verdorven dochters bleken veel harder en geslepener te zijn dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Wat kende ik hen eigenlijk toch slecht. Niets hielp. Praten niet, vragen niet, smeken niet, bidden niet, dreigen niet, huilen niet. De zusjes bleven onvermurwbaar en gunden me geen toegang tot hun hoofden en harten. Toen ik ten einde raad dan maar botweg weigerde nog langer mee te werken aan deze onsmakelijke bevlekking, onthulde de jongste zonder blikken of blozen dat ze het allereerste incestdrama haarscherp en tot in elk ranzig detail hadden gefilmd met hun smartphones en dat ze niet zouden aarzelen alles op YouTube te zetten wanneer ik geen deel meer wilde hebben aan hun perverse pleziertjes. Daarnaast zouden ze alles aan hun moeder laten zien. Aan mijn lieve, hardwerkende, onschuldige vrouw die van niets wist. Als ze dit werkelijk zouden doen zou dat voor mij het einde van alles betekenen. Ik wist, en weet, heel goed wie iedereen zou geloven. Wie als slachtoffers en wie als dader zou worden aangewezen. Iedereen zou de kinderen geloven in plaats van mij, simpelweg omdat niemand zich zou kunnen voorstellen dat mijn twee puberdochters wel eens de daders zouden kunnen zijn. Ik zou binnen een mum van tijd alles kwijt raken. Misschien zou ik zelfs wel in de gevangenis terecht komen, gebrandmerkt als een kinderverkrachter. En niemand zou vermoeden of willen geloven dat de waarheid heel anders lag, dat ik was verkracht door mijn kinderen.”

Wil je dit verhaal, en alle andere verhalen in ‘Stilte Graag!’ helemaal lezen? Dat kan. ‘Stilte Graag!’ is te bestellen via bol.comBruna.nlboekenbestellen.nl, of je plaatselijke boekhandel. 

Veel leesplezier en...laat je verbazen! 

Erik Le Romancier zegt: Reading is sexy!
Lees verder op mijn site

Reacties op: Horror in huis!

Stilte graag! - Erik Le Romancier Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken