Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Claudia Biegel Auteur

Blogpost: Claudia Biegel

Is het echt gebeurd?

Lezers blijven me vragen: is het echt gebeurd wat je beschrijft in je nieuwe roman Dochter van je ziel? Mijn antwoord luidt dan: ja en nee. Dat is precies zoals het is. Een deel berust zeker op echte belevenissen en een ander deel natuurlijk op de gouden schat van de schrijver:verbeeldingskracht. Het is niet de bedoeling dat een schrijver alle magie uit zijn of haar boek haalt door alles te ontrafelen op echtheid of niet. Dat zal ik dan ook niet doen. Toch wil ik wel een paar tipjes van de sluier oplichten en mijn lezers een blik gunnen in de keuken van Dochter van mijn ziel.
Tipje van de sluier 
Bijna al mijn romans hebben een psychologische lading en zijn gebaseerd op het werk van de beroemde psychologe Alice Miller. Millers werk belicht de emotionele onveilge kindertijd en de gevolgen daarvan voor de rest van iemands leven. In elk van mijn romans richt ik me op een bepaald aspect van Millers werk. In Dochter van mijn ziel zoom ik in op relatieverslaving en zelfverlies ten gevolge van parentificatie (een moeilijk woord voor het omwisselen van familierollen. Het kind wordt gedwongen om ouder te zijn van vader of moeder in plaats van gewoon kind). Hoofdpersoon Paola Orru is al vanaf jong meer moeder geweest voor haar vader dan zijn dochter. In haar latere leeftijd is zij bijzonder ontvankelijk voor mannen die zorg nodig hebben en aandacht zonder daar veel voor terug te geven. Relaties met andere woorden die haar niet gelukkig maken. Toch blijft ze vallen voor dit soort mannen en zichzelf wegcijferen tot in het uiterste. Meer tipjes van de sluier? Volg mij! 






Lees verder op mijn site

Reacties op: Is het echt gebeurd?

Dochter van mijn ziel - Claudia Biegel Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners