Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Sander (Hebban Crew) Hebban Crew

Blogpost: Sander (Hebban Crew)

Mijn 25 mooiste boeken - heb ik echt zo'n slechte smaak?

Goh, dat hebben we goed bedacht. De Hebban 1000 gaat straks een eindeloze lijst vol leesinspiratie worden voor iedereen. Die lijst is er pas in de loop van september, maar vanaf zondag kun je je als Hebban-lezer al volledig verliezen in het samenstellen van je persoonlijke top 25 mooiste boeken. Inmiddels is de Hebban crew begonnen met het testen van het systeem en - omdat we dat toch niet kunnen laten - ook begonnen met haar eigen mooiste boeken-lijstjes. 

Back Down Memory Lane. Welke boeken deden mijn hart sneller doen kloppen. Om welke boeken heb ik het hardst gelachen. Welke zorgden ervoor dat ik even niet graag alleen in het donker over straat liep. Welke verhalen maakten nu écht die onuitwisbare indruk. Waarover bleef ik praten. Welke bleef ik tippen aan anderen. Zijn er boeken waar ik om heb gehuild? Of waardoor ik een afspraak misliep. Of mijn nachtrust. Allemaal vragen die zomaar kunnen leiden tot de mooiste boeken die ik ooit las. 

Wat een heerlijke klus. Maar ook wat een twijfels. Herinner ik het me allemaal nog wel goed, denk ik af en toe. En waarom heeft mijn ultieme nummer 1 zoveel matige beoordelingen van andere lezers. O jee, dat geldt, zie ik nu, voor veel meer van de boeken in mijn top 25. Heb ik echt zo'n slechte smaak?

49963fb5168754fade5fdc761623a533.jpgHoe dan ook zondag vind je op mijn profielpagina mijn 25 mooiste boeken. Het zijn de boeken die mijn leesleven markeren. Die ervoor zorgden dat ik - ook na een leesdip - weer begon te lezen en de wereld om mij heen vergat. Deze levende lijsten zullen hopelijk - en zeer waarschijnlijk nog heel vaak van samenstelling veranderen, want dan blijven we de beste boeken lezen. 

Ik hoop dat jullie net zo genieten van het samenstellen van jullie top 25 als dat wij hebben gedaan en blijven doen. Het aftellen is begonnen. Heb jij er stiekem al vijfentwintig op een lijstje geschreven? 

Update 30.06: En dit is 'm voorlopig geworden.




Lees verder op mijn site

Reacties op: Mijn 25 mooiste boeken - heb ik echt zo'n slechte smaak?