Blogpost: Leo Willemse

Patiënt Hero, Sara Kee, sprankelend debuut

De levenslust spat in deze zes verhalen van elke pagina af. En wat een originaliteit! Eindelijk eens een man die zwanger wordt; een varken dat telepatisch kan communiceren; de premier van Nederland die de dakgoot ontstopt; Brazilië dat ‘zomaar’ Nederland vernietigt. Plus een modern sprookje over migratie en een prachtige liefdesverklaring aan de ouders van de hoofdpersoon. En dan heb ik het nog niet eens over het titelverhaal waarin een ziekte alleen welvarende mensen treft. Veel ellende, zeker, maar zo, ja bijna vrolijk opgeschreven. Van harte aangeraden.Ik heb me afgevraagd of ik niet met jullie had willen sterven. Maar het antwoord was altijd nee. Hoe uitzichtloos het er ook voorstond, hoe rauw ook de pijn jullie nooit meer te zien. Niet ik, maar het leven in mij is een kracht die van geen ophouden weet. Het voelt bijna alsof ik me daarvoor verantwoorden moet. Misschien schrijf ik deze e-mail wel om jullie op het hart te drukken mijn voortbestaan niet als een afwijzing te nemen. In feite zou je dat met geen van de grillen van het leven moeten doen. Het geeft, het neemt. Vanaf de rots, waarop ik steeds vaker ook overdag ging zitten, zag ik de planten groeien. Ik keek naar de rupsen die verpopten, naar vlinders die eruit kropen en na een paar vleugelslagen door een vogel uit de lucht gegrepen werden. Ik deelde ‘mijn rots’ met honderden levens, die over me heen kropen, die me staken, die door mij verpletterd werden. Ik was weliswaar groter dan een mug, maar ons doel was hetzelfde: in leven blijven.Citaat pagina 76, uit: Lieve allemaal

Iets soortgelijks?
Renate Dorrestein – Al haar werk
Nina Weijers – De consequenties
Simone van Saarloos – Het monogame drama
Anton Koolhaas – Alle Dierenverhalen, in ieder geval: Mijnheer Tip is de dikste mijnheer
Sara Kee – Reis! Alleen over de wereld

Lees verder op mijn site

Reacties op: Patiënt Hero, Sara Kee, sprankelend debuut

Alle dierenverhalen - Anton Koolhaas Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken