Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Van ratten naar spinnen

De sprookjes verhalenbundel voor volwassenen bevat al een heel aantal verhalen. Eerst had ik een aantal vervolgverhalen, die ook los te lezen zijn, over De prinses die niet kon lachen vs. De drie biggetjes. (Eén van deze verhalen kun je hier lezen.) Deze verhalen werden afgewisseld met andere sprookjes die hier niets mee te maken hadden. Nu dacht ik dat het wellicht leuker is om álle verhalen met elkaar te verbinden.
Zo gezegd, niet zo snel gedaan. Sommige verhalen hoefden alleen verplaatst te worden of hadden slechts kleine aanpassingen nodig. Voor andere verhalen was het ingewikkelder. Na heel wat gepuzzel pasten alle stukken op hun plaats. Op eentje na.
Middenin de verhalenbundel ontbreekt nog een stukje. Een cruciaal verhaal dat alles ervoor en erna met elkaar verbindt. Dat verhaal moet ik nog schrijven. Ik weet precies wat de beginsituatie is, waar en hoe het verhaal eindigt en wat er in ieder geval moet gebeuren. Dit maakt het aan de ene kant makkelijk, ik heb immers een aantal houvasten; aan de andere kant vormt dit ook een uitdaging.
Een andere uitdaging had ik met de cover van de sprookjes verhalenbundel voor volwassenen. Op de cover staat namelijk een spinnenweb en die wil ik graag tenminste in één verhaal laten terugkomen. Ja, ik heb nu een deel van de cover onthuld! De komende weken vertel ik daar meer over. In ieder geval wilde ik dat spinnenweb in tenminste één van de verhalen laten terugkomen. Bij voorkeur in een belangrijke rol. Na veel nadenken kwam ik tot een vrij simpele oplossing:
Eén van de verhalen draait om Assepoester en de Rattenvanger van Hamelen. (Wie de verhalenbundel Aangenaam heeft gelezen, weet dat daar ook een verhaal van mij in staat dat draait om die twee sprookjes. Het zijn echter twee verschillende verhalen.) De oplossing die ik heb bedacht is simpelweg de rattenvanger veranderen in een spinnenjager. Een paar kleine aanpassingen, en klaar is de oplossing. Zo simpel kan het zijn.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Van ratten naar spinnen

Aangenaam - Diverse auteurs Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken