Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Romy Auteur

Blogpost: Romy

Waar het om draait

15-03-2022 door Romy 4 reacties
Mijn boek is uit, mijn boek is te koop. Dat is natuurlijk ontzettend spannend en leuk allemaal, maar waar draait het nu om?
Als beginnend auteur zal je waarschijnlijk niet veel verkopen en dus ook niet veel verdienen. Sowieso is de winstmarge zeer klein. Tenminste, dit is bij mij het geval. En dat wist ik al vóór ik aan het uitgeefproces begon. Dat is ook niet de reden dat ik mijn boek heb gepubliceerd. Want waar draait het om?
Mijn gedichtenbundel gaat over eetstoornissen, depressie, automutilatie en andere mentale problemen. Dit zijn op de dag van vandaag onderwerpen waar een soort van taboe op ligt. Als je zelf struggeld met bovenstaande, dan zal je dat ongetwijfeld ook weten. Je weet dat je je er niet voor hoeft te schamen, maar toch heb je het idee dat je er niet over hoort te praten. En als je met die gedachte rondloopt, wordt het zwaar en moeilijk.
En daar draait het dus om. Mijn stem uiten. Praten over die onderwerpen. Duidelijk maken dat je je niet hoeft te schamen.
Ik hoop dat mensen mijn gedichtenbundel ontdekken en dat ze steun vinden in mijn gedichtjes. Dat ze eindelijk inzien dat ze niet alleen zijn. Zo voelt het namelijk. Als je rondloopt met mentale problemen voel je je vaak alleen en niet begrepen door de buitenwereld. Je voelt je alsof je een fout bent. Je hoort er niet bij. Met mijn gedichten hoop ik dat ik je duidelijk kan maken: je bent niet alleen. Er is minstens één persoon die weet wat je doormaakt. Dat ben ik. En nee, ik ben niet jou en jij niet mij. Iedereen is uniek, iedereen is anders. Maar geloof me maar, ik weet hoe het voelt. Ik weet hoe het voelt om je tranen weg te lachen. Ik weet hoe het voelt om honger te lijden om erbij te horen. Ik weet hoe het voelt om in de zomer met lange mouwen rond te lopen. Ik weet het. Ik ken de pijn.
Ik loop zelf al een aantal jaren rond met mentale problemen. En ik voelde me zo alleen. Vandaar mijn gedichten. Ik kon mijn gedachtes kwijt in rijmen. Dat gaf mij rust.
En nu hoop ik dat mijn gedichtenbundel jou vind. Ik hoop dat je de gedichten kunt lezen op het tempo dat jij nodig hebt. Ik hoop dat je weet dat ik je snap. Je bent niet alleen. Ik weet hoe het voelt.

Het gaat niet om geld, ik zal vrijwel niks verdienen aan mijn gedichtenbundel. Het gaat ook echt niet over beroemd worden, ik houd namelijk niet zo van aandacht. Waar het mij om draait is dat ik mensen kan helpen met mijn woorden. Mensen duidelijk maken dat ze niet gek zijn of alleen.Ik snap je als geen ander.

Groetjes Romy

Insta: https://www.instagram.com/?hl=nl
Boek: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12968







Lees verder op mijn site

Reacties op: Waar het om draait

't Is druk hierboven - Romy van Ham Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners