Advertentie

Alea

50

Gelezen 53 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 27 Favoriet 9 Recensies 22
Literatuur & Romans Artikelen 2   Topics 0

Alea is een sfeervolle psychologische roman over een vrouw die na meerdere confrontaties met de dood probeert haar angst te overwinnen en haar verdriet te verwerken. Als beeldend kunstenaar Odiel na haar moeder en broer ook nog haar vader verliest, besluit ze haar jachtig bestaan te verruilen voor een periode van bezinning op een dunbevolkt Schots eiland. Zij hoopt dat de stilte haar zal helpen de inzichten waar ze naar op zoek is, te vinden. Haar vlucht neemt een verrassende wending als zij daar de verhalen hoort over Alea, een ziek meisje dat al jarenlang door haar moeder opgesloten wordt. De dorpelingen zijn er van overtuigd dat Alea alleen in haar moeders hoofd bestaat. Vastbesloten gaat Odiel echter op onderzoek uit. Dan blijkt dat voor mensen die het verleden niet kunnen laten rusten, op dit eiland het gevaar voortdurend op de loer ligt. Zal de vrouw erin slagen de situatie op het eiland te redden, of redt deze zaak haar?

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Brouwerij Uitgeverij de
Eerste editie
13 maart 2014
Laatste editie
13 maart 2014
ISBN
9789078905721


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (22)

Keuze van de redactie

Een even spiritueel als filosofisch sprookje

17 reacties 1 like

Ria Schopman (1961) heeft jaren in Spanje en Mexico gewerkt als Manager Entertainment voor Spaanse hotelketens. Inmiddels woont ze al weer een tijd in Nederland. Na een groot persoonlijk verlies besloot Schopman een boek te schrijven. Haar debuutroman Alea kwam in 2014 uit bij uitgeverij De...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Alea

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken