Advertentie
Alleen op slechte dagen

Alleen op slechte dagen

2
Rank 1715 Gelezen 3 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 3 Favoriet 1 Recensies 2
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0
In juli 1974, tijdens de jacht van het Nederlands elftal op wereldgoud, krijgt de zeventigjarige Ori Sandberg een aanlokkelijk voorstel. Zijn achtentwintigjarige dochter, Liv, komt hem onverwachts opzoeken en vraagt of hij mee wil naar de finale van het Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De blijdschap over haar komst wordt al snel overschaduwd door haar vele vragen over zijn verleden uit de oorlog. Ze doet hem zelfs denken aan haar drammerige moeder van wie hij al jaren gescheiden is. Toch besluit hij om op haar aanbod in te gaan. Hij heeft haar sinds haar derde jaar niet meer gezien en het is een kans om zijn rol als vader weer op te pakken.
De donkere tijd uit de oorlog haalt hem in vanaf het moment dat hij samen met zijn dochter in Duitsland is. Daar blijkt dat zij ook haar geheimen heeft. Het verleden en het heden raken steeds meer verbonden met elkaar. De laatste dagen van 1945 en de schuldvraag die hij zo diep heeft weggestopt komen terug tijdens de finalewedstrijd in München. Ori moet een drastische keuze maken.
Een ingenieus geconstrueerd, spannend verhaal met als thema’s schuld, liefde en verantwoordelijkheid.
Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Aantal pagina’s
230
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
Laatste editie
05 juni 2020
ISBN
9789463652353
+

Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Thriller Café / Waar kijk jij naar uit in juni?
01 juni 2020 44 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Alleen op slechte dagen

door: A van Steeg 1 like
Rudolf Bijlsma heeft met Alleen op slechte dagen alweer zijn vijfde boek uitgebracht. Eerder schreef hij onder andere De slimme wegen van Hico en De Geselbroeders. Voor mij is dit vijfde boek mijn eerste kennismaking met de auteur. Het verhaal speelt zich af in twee tijdsperiodes: het einde van de...

Hoe trauma's tot loutering kunnen leiden

door: Jan Stoel 1 like
Rudolf Bijlsma heeft met zijn vijfde roman 'Alleen op slechte dagen' een interessant thema te pakken: in de hectiek na de Tweede Wereldoorlog was er nauwelijks aandacht en hulp voor mensen die buiten Nederland, traumatische ervaringen hadden ondergaan. Het gevolg was dat die mensen zwegen en in dat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook