Advertentie

Alles wat ik me niet herinner

22

Gelezen 24 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 26 Favoriet 0 Recensies 5
Non-fictie Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 7   Topics 0

Een jonge man genaamd Samuel overlijdt in een vreselijk auto-ongeluk. Was het een ongeluk of was het zelfmoord? Een naamloze schrijver met zo zijn eigen motieven probeert Samuels laatste dag in kaart te brengen. Uit gesprekken met vrienden, familieleden en buren ontstaat het portret van een man: het liefdevolle kleinkind, de terughoudende bureaucraat, de loyale vriend, de weloverwogen poseur. De jonge man die alles voor zijn vriendin Laide deed en alles deelde met zijn beste vriend Vandad. Tot hij met beiden het contact verloor. Wat ik me niet herinner is een aangrijpend verhaal over liefde en herinnering. Maar het is ook het verhaal van een schrijver die, door de contouren van Samuels verhaal in te vullen, grip probeert te krijgen op een eigen waarheid. Wat uit onze vluchtige geheugens beklijft? En wat blijft verborgen achter alles wat we ons niet herinneren? Verteld met Khemiri’s karakteristieke stilistische vernuft belooft deze bestseller, een emotionele achtbaan van een boek, een moderne klassieker te worden.

+


Genre
Literaire non-fictie
Vertaalde literaire roman, novelle
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
187
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
27 februari 2017
Laatste editie
28 februari 2017
ISBN
9789038802640 , 9789038802312


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (5)

Keuze van de redactie

Een stel onbetrouwbare herinneringen is alles wat overblijft

2 reacties 1 like

Scandinavië is nog steeds hot. Op woongebied heerst de minimalistische stijl al jaren en ook op het gebied van eten, film en mode is Scandinavië allang geen nieuwkomer meer. Scandinavische literatuur is inmiddels ook goed ingeburgerd in de Nederlandse boekhandel en met name de thrillers doen het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Alles wat ik me niet herinner

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken