Als de koning sterft
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 34 4 80 3 30 2 5 1 1

Als de koning sterft

150

Gelezen 159 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 169 Favoriet 4 Recensies 24
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 9   Topics 0
Als Saana wordt ontslagen als entertainmentverslaggever besluit ze Helsinki voorlopig de rug toe te keren en de zomer door te brengen bij haar tante in Hartola. Ze komt daar om uit te zoeken wat ze wil in het leven, maar algauw verveelt ze zich in het slaperige stadje en kijkt ze alleen maar misdaadseries op Netflix. Dan hoort ze van haar tante over een onopgeloste moordzaak. In de stroomversnelling van de rivier bij Hartola is in 1989 het lichaam gevonden van de veertienjarige Helena. Saana stort zich op de zaak en overweegt er zelfs een boek over te schrijven.
Tegelijkertijd krijgt de politie in Helsinki melding van een brute moord. Bij de beroemde Koningspoort van het zeefort Suomenlinna is het toegetakelde lichaam gevonden van een succesvolle zakenman. Zijn genitaliƫn zijn gebrandmerkt met een kroon. Al snel wordt duidelijk dat er
nog drie doden zullen vallen, zoals er vier koningen in een kaartspel zijn. De twee moordzaken mogen dan dertig jaar uit elkaar liggen, er lijkt een verband te zijn. Saana zal met de politie in Helsinki moeten samenwerken om, met gevaar voor eigen leven, het mysterie op te lossen.
+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Serie
Saana Havas (1)
Vertaald door
Sophie Kuiper
Aantal pagina’s
460
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
02 september 2021
Laatste editie
13 augustus 2021
ISBN
9789403119519 , 9789403145716


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Greet Braem
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (24)

Keuze van de redactie
Ann Busquart Hebban Recensent

Een mix van genres en stijlen

door: Ann Busquart 1 like ebook

Met Elina Backman is Finland een thrillerauteur rijker. Haar debuut Als de koning sterft werd internationaal heel goed onthaald. Sophie Kuiper zorgde voor de Nederlandse vertaling. Het boek is het eerste deel in een reeks rond journaliste Saana Hava.

Nadat Saana ontslagen is als online redacteur,...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Als de koning sterft

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.