Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Anton tsjechov

Levensschets van Tsjechov (1860-1904) door de Italiaanse schrijfster Natalia Ginzburg, die zelf van Russische origine is. Zij beschrijft de armoedige jeugd van de schrijver in Taganrog en de gezinsverhoudingen. Vervolgens wordt verhaald hoe hij zijn eerste successen beleefde met het publiceren van korte humoristische verhalen. Schrijfster geeft zeer in het kort een karakteristiek van een aantal verhalen en toneelstukken. Ook aan Tsjechovs humanitaire reis naar het bannelingenoord Sachalin wordt aandacht geschonken. De schrijfster is sterk geïnteresseerd in Tsjechovs menselijke contacten, o.m. met literaire kritici. Rijk geïllustreerd met zwart-wit foto's uit verschillende stadia van Tsjechovs leven.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Anton tsjechov het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Anton tsjechov

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.