Big deal
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 2 3 3 2 2 1 0
VN:

Big deal

8

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 1 Recensies 1
Thrillers & Spanning Artikelen 1   Topics 0

Walter Schoen, Duitser van origine, woonachtig in Detroit, lijkt als twee druppels water op ss- en Gestapo-chef Heinrich Himmler. Ze zijn zelfs op dezelfde dag geboren. Walters Amerikaanse vrouw Honey Deal weet niet dat hij een Duitse spion is, maar ze heeft het helemaal gehad met haar man. Ze heeft de hoop opgegeven hem in een normale, gezonde vent met een beetje gevoel voor humor te kunnen veranderen en wil van hem scheiden.

Ondertussen is 'Hot Kid' Carl Webster op jacht naar Jurgen Schrenk, een ontsnapte krijgsgevangene die vroeger bij het Afrikakorps heeft gediend. Carl vermoedt dat Walter hem onderdak heeft gegeven en hij gebruikt Honey om achter zijn schuilplaats te komen. Honey ziet wel wat in de knappe Carl, maar die is er louter op gebrand om Jurgen te pakken te krijgen zonder zelf voortijdig het loodje te leggen. Wat volgt is een spannende klopjacht met de droge humor en hilarisch domme schurkenstreken die we van Elmore Leonard gewend zijn.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Up in Honey?s Room
Serie
Carl Webster (2)
Vertaald door
D. de Heer
Uitgeverij
FMB Uitgevers
Eerste editie
19 juli 2007
Laatste editie
19 juli 2007
ISBN
9789049970512
Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Jean-Paul Colin Auteur

Stuntelige SS’ers

door: Jean-Paul Colin 1 like

Droge humor en vlijmscherpe dialogen doen het altijd goed bij de lezers. Vooral het eerste is een specialisme dat niet veel auteurs is gegund. Elmore Leonard (1925) heeft met beide aspecten weinig moeite en past ze veelvuldig toe in zijn boeken. Ruim vijftig jaar geleden begon Leonard met het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Big deal

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken