Advertentie
Blauwe verleidingen

Blauwe verleidingen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Sehri groeit op in een aristocratisch milieu in Iran ten tijde van de sjah. Zij wordt op jonge leeftijd misbruikt en dit bepaalt haar houding tegenover seksualiteit en relaties. Taboes zorgen ervoor dat iedereen zwijgt over de dingen die voor haar en de anderen belangrijk zijn en zich in haar nachtmerries aan haar opdringen. Aanvankelijk is ze politiek naïef maar door haar omgang met een jonge revolutionair ontwikkelt zij zich tot een zelfbewuste vrouw en krijgt ze oog voor wat er in de maatschappij om haar heen gebeurt. Haar leven neemt een aantal dramatische wendingen en dat verhevigt haar zoektocht naar liefde en licht. Terwijl ze probeert greep op haar leven te houden, vullen de straten van Teheran zich met demonstranten. De sjah is gevlucht, Khomeini is teruggekeerd, de chaos heerst op straat, maar niet alleen daar: ook in haar persoonlijke leven stapelt de ellende zich verder op...

Mehrnaz Salehi is in Iran geboren. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw vluchtte zij naar Nederland. Behalve schrijfster is zij ook zangeres. Tot nu toe publiceerde zij haar boeken in het Perzisch. De eerste van de vier is nu vertaald in het Nederlands.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
401
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
08 december 2015
ISBN
9789402141573
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic