Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Bliksemkind
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 34 4 22 3 10 2 3 1 1

Bliksemkind

70

Rank 2214 Gelezen 74 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 26 Favoriet 4 Recensies 6
Junior Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

Een wonder! Yoko wordt tijdens noodweer geraakt door de bliksem. Als ze bijkomt heeft ze een steen in haar hand, een steen waarmee ze mensen kan genezen. Oma’s rugpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon, en het been van de buurvrouw geneest eindelijk.

Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje. Zieke mensen stromen toe, en het geld stroomt binnen. Niet alleen Yoko’s familie, maar het hele dorp profiteert mee van de wonderen die Yoko verricht.

Yoko raakt uitgeput van de lange dagen en van alle narigheid die ze ziet. Ze wil weer spelen met haar beste vriendin en terug naar school. Ze zou de steen het liefst weg willen smijten, maar er staan elke dag rijen wanhopige mensen voor de deur...

Niet alleen Yoko komt aan het woord. De bliksem, de steen, en een badkuip bijvoorbeeld hebben ook een stem in dit verhaal. Ze zorgen voor lucht en verrassende wendingen.

Dit meeslepende verhaal van Gouden Griffelwinnaar Hans Hagen is spectaculair in kleur geïllustreerd door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden.

+


Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Illustraties
Martijn van der Linden
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Querido
Eerste editie
02 juni 2022
Laatste editie
02 juni 2022
ISBN
9789045127668


Boekinformatie wijzigen


Recensies (6)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Bliksemkind

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.