Advertentie
Yuna's maan

Yuna's maan

20
Gelezen 23 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 2
Junior Artikelen 2   Topics 0

Poëtische vertelling over een meisje dat haar eigen stem vindt.

Op het eiland waar Yuna woont verzamelt iedereen zich om de zwarte steen bij volle maan. Yuna’s oma vertelt verhalen en de bewoners luisteren ademloos toe.
Maar deze maan wachten ze tevergeefs. Het schip met Yuna’s opa wordt vermist. Oma dwaalt over het eiland, ze wil dat Yuna haar plaats inneemt als verhalenverteller. Maar Yuna weet niet wat ze moet vertellen. Ze kan het niet, ze wil het niet, ze durft niet. Ze is pas twaalf.
In het holst van de nacht komt er een geheimzinnige vreemdeling naar het eiland, hij helpt Yuna haar eigen stem te vinden.

Sfeervol, magisch verhaal voor alle leeftijden, mét liedjes!

Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Em. Querido's Uitgeverij Kinderboek
Laatste editie
06 april 2016
ISBN
9789045119151
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 4 4 9 3 4 2 2 1 1

Artikelen over Yuna's maan

Hebban Sterrenparade (12)
10 april 2016 1 reactie
  Meer artikelen

Andere media

NRC:
Parool:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Nienke Pool Auteur

Trias Poëtica

door: Nienke Pool

Hans Hagen is een meer dan verdienstelijke kinderboekenschrijver. Talloze pareltjes heeft deze auteur reeds op zijn naam staan, waarvan het ondernemende meisje Jubelientje waarschijnlijk de bekendste is. Met Yuna’s maan slaat Hagen een geheel andere weg in. Niet de dartelende ondeugd slaat dit keer...

Muzikale vertelkunst.

door: Jenny Oreel 1 like
Net als veel kinderen kost het mij moeite om een boek als dit te kiezen. Eenmaal aan het lezen word ik toch meegesleept door het verhaal. Het balanceert tussen echt en droom, het vertelt iets over de angst waar families van vissers soms in verkeren, het laat de mysteries rondom de zee en de wereld...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook