Advertentie
Bloedrood is de nacht

Bloedrood is de nacht

20
Rank 2710 Gelezen 17 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 9
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0
In de bergen van Washington State runt Phil Hunt een noodlijdende paardenranch met zijn vrouw Norah. Hunt heeft twintig jaar geleden vastgezeten voor doodslag en weet het hoofd boven water te houden door af en toe drugs te smokkelen door de ruige bergpassen die hij al sinds zijn kinderjaren kent.

Als een grote smokkeloperatie misloopt, raken criminelen, drugsbaronnen, een messentrekkende psychopaat en een sheriff verzeild in een bloedige achtervolging in het ruige landschap van het noordwesten van de Verenigde Staten.

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
The Terror of Living
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
Laatste editie
10 januari 2012
ISBN
9789022997406 , 9789044962161
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Door lezers

Thriller Café / Kleurrijke thrillers
17 augustus 2018 16 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

Een verhaal met veel verbeterpotentieel

door Cees van Rhienen op 31-12-2011

The Terror of Living is de officiële titel van het debuut van de Amerikaanse auteur Urban Waite. Al langere tijd schrijft deze jonge schrijver korte verhalen die in diverse Amerikaanse bladen worden gepubliceerd. Maar zoals bij zo veel schrijvers van korte verhalen, bleef het ook bij hem kriebelen en dat resulteerde in zijn eerste boek, dat nu in Nederlandse vertaling verschijnt onder de titel ...


Lezersrecensies (8)

door: Anna 1 likeMet Bloedrood is de nacht heeft de Amerikaanse Urban Waite een spannend debuut neergezet, met mooie, uitgebreide beschrijvingen van het landschap, de bergen van Washington State en tevens een boek met een goed plot.
Bloedrood is de nacht is een verhaal over drugssmokkel, geweld ,achtervolging en...

door: Shanna Mucha 1 like
In Bloedrood is de Nacht laat Urban Waite de goede kant zien van mensen die ervoor kiezen criminele activiteiten te ondernemen. Wat beweegt mensen bepaalde keuzes te maken? Hoe raken zij in bepaalde situaties verzeild? Het geeft een keer andere kijk op drugssmokkelaars. Dit maakt het ook voor...

door: Jantina Vaandrager 1 like
Bloedrood is de nacht is het debuut van Urban Waite, eerder schreef hij al korte verhalen. een beter debuut kun je je haast niet wensen.
Ik vond het boek superspannend, ik denk daarom dat we nog een hoop van deze schrijver gaan horen!

Als je een tiental blz. gelezen hebt wil je niet meer stoppen en...

door: Jeroen Jonker 1 like
Bloedrood is de nacht. Urban Waite

Het verhaal: Hoofdpersoon Phil Hunt runt een noodlijdende kleine paardenranch in de bergen van Washington. Hij houdt het hoofd boven water door met regelmaat te paard drugs te smokkelen.

Als een grote smokkeloperatie mislukt doordat hulpsheriff Bobby Drake hem...

door: joeky talens 1 like
Urban Waite is er met zijn debuutroman bloedrood is de nacht goed in geslaagd een spannend boek te schrijven. Het verhaal speelt zich af in de bergen, tegen de Canadese grens aan en kent door het ruige landschap een grillig podium waar het verhaal zich afspeelt. Thema van het boek is een groot...

door: Janny van der Wal 1 like
Urban Waite schreef korte verhalen, Bloedrood is de Nacht is zijn debuutroman. Het verhaal gaat over Hunt, een weinig succesvolle maar niet onsympathieke paardenfokker die de eindjes aan elkaar probeert te knopen met drugssmokkel. Hulpsheriff Drake zorgt ervoor dat een van de transporten misloopt...

door: Karina Hoekerswever - Hanegraaf 1 like
Bloedrood is de nacht is de debuutroman van Urban Waite. Deze 30-jarige auteur is woonachtig in Seattle en schreef hiervoor enkele korte verhalen. In 2012 wordt er een verhalenbundel van Waite uitgegeven in Amerika. De originele titel waaronder dit debuut is uitgebracht is The terror of living.

Phil...

door: Joke Pronk 1 like
Bloedrood is de nacht - Urban Waite
Als dit geen boek is om te verfilmen tot een vette aktiefilm, dan weet ik het niet meer. Het verhaal gaat over een mislukte drugssmokkeloperatie met de daarop volgende achtervolgingen door de verschillende meedingende partijen en de overheid.
Alles met een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook