Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
omslag Centaur
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 24 4 34 3 23 2 2 1 0

Centaur

83

Gelezen 90 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 61 Favoriet 5 Recensies 28
Literatuur & Romans Artikelen 5 Newsroom 2 Lijsten 3 Spots 1   Topics 0   Leesclub

Suriname, begin jaren negentig. Student Gili heeft het gevoel dat zijn leven stilstaat. Hij ziet de immense problemen waar Suriname mee kampt en droomt van een betere toekomst in Nederland. Zijn vader, een populaire politicus en playboy die niet omkijkt naar zijn kinderen, lijkt niet van plan om hem daarbij te helpen en zelf heeft Gili geen geld. Zijn enige kans: als springruiter met zijn oude paard Norbert meedoen aan een wedstrijd om met het prijzengeld in Nederland te kunnen studeren. Ondertussen droomt hij van een grote liefde. Dan ontmoet hij niet één, maar twee meisjes die zijn leven op zijn kop zetten en wordt zijn vader gearresteerd na een bomaanslag op het regime.
Centaur is een onvergetelijk, geestig en wervelend verhaal over identiteit, verlangen en volwassen worden in Paramaribo, en over hoe complex liefde en verlies kunnen zijn.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Lebowski
Eerste editie
24 juni 2021
Laatste editie
08 juni 2021
ISBN
9789048854912 , 9789048854929


Boekinformatie wijzigen


Recensies (28)

Keuze van de redactie
Yvie Hebban Recensent

De trots van Suriname

door: Yvie 2 likes ebook

De twintigjarige Gili beseft dat hij in een uitzichtloze situatie zit in Suriname en droomt ervan om in Nederland te studeren om daarna als dierenarts aan de slag te kunnen. Het probleem? Geld. Zijn moeder knoopt de eindjes aan elkaar en kan financieel dus niets voor hem betekenen en de band met...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Centaur

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken