Advertentie
Charleston op de vulkaan

Charleston op de vulkaan

8
Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 30 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
In het voorjaar van 1927 reist Joseph Roth naar Albanië om verslag te doen van de crisis die zich daar afspeelt: het land dreigt te worden geannexeerd door zowel Italië als Zuid-Slavië (toenmalig Joegoslavië). Roth beschrijft de brandhaard, maar ook de corruptie, de armoede én de verleidelijke vrouwen. Oude steden ogen vredelievend, maar de mannen lopen er rond met pistolen en bloedwraak zorgt er voor gangster-achtige taferelen.

De Frankfurter Zeitung vindt zijn stukken te kritisch en publiceert ze gecensureerd, maar de krant stuurt hem desondanks in 1928 naar Italië, waar hij in Genua, Triëst, Milaan, Rome en Napels het fascisme ziet opdoemen. Zijn kritiek op de dictatuur van Mussolini wordt grotendeels door de redactie geschrapt.

Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Vertaald door
Els Snick
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Bas Lubberhuizen
Laatste editie
21 mei 2019
ISBN
9789059375352 , 9789059375369
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Peter de Wolff
Rapporteer deze bijdrage

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Joseph Roth, de journalist die zag wat niemand zag, en die de werkelijkheid met zijn verbeelding verhevigde

door: Nico van der Sijde 1 like ebook
Joseph Roth was een geniale romanschrijver, een briljante verhalenschrijver, en een retegoede journalist. Ook "Charleston op de vulkaan", met reportages uit het dictatoriale Albanië en het Italië van Mussolini, is hij weer enorm eigenzinnig op dreef. Opmerkelijke man, die Roth: hij reisde de hele...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook