Advertentie

Commissaris Dubois en de zaak van de 2nd Rangers

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0
Kurt Waelbroeck werd geboren op 13/11/1971 en woont in Lievegem. Hij is al 26 jaar werkzaam in de paramedische sector. Met dit zevende boek in lijn, krijgt de Commissaris Duboisreeks een spannend vervolg. Het verhaal gaat echter wel verder in diezelfde stijl.

Een inbraak in een Ibis-hotel in Port-en-Bessin lijkt niet zo banaal te zijn als eerst gedacht. Al snel leidt een spoor naar Cherbourg. Daar gaat de bal echt aan het rollen wanneer men beseft dat het ongeluk in een uitgeverij een brute moord lijkt te zijn. Als een inktvis spreidt deze zaak haar tentakels tot ver in de tijd: Juni 1944, de 2nd Rangers.
Als er één persoon is die in staat is om een tipje van de sluier op te lichten is het Maurice Dubois! De commissaris had al eerder met hen te maken. (De Zaak D-Day). Ook nu bijt hij zich vast, wroet de geschiedenis naar boven. Gemakkelijk wordt het niet! Dubois moet alles uit de kast halen. Hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd, wordt bedreigd, krijgt te maken met spoken uit zijn eigen verleden en reist de Rangers achterna tot aan de Rijn in Duitsland. Zal hij antwoorden vinden?
Ook in Cherbourg zit men niet stil. Daar komt tijdens het onderzoek het gevaar bijna om elke hoek kijken. Wie zijn in godsnaam die individuen die telkens even snel van het toneel verdwijnen dan ze tevoorschijn zijn gekomen?
Commissaris Dubois en de 2nd Rangers is het zevende boek in de commissaris Dubois-reeks. De auteur laat zijn hoofdpersonages een versnelling hoger schakelen. De geschiedenis klopt als een bus. De Tweede Wereldoorlog komt opnieuw tot leven.
Als lezer beleef je het verhaal. Soms lijkt het mysterie zich te openbaren, om dan weer tot de conclusie te komen dat je op het verkeerde been werd gezet. De plotwendingen zijn pareltjes om te lezen en houden je in spanning tot de allerlaatste bladzijde.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Aantal pagina’s
228
Uitgeverij
Stefaan Van Laere/Uitgeverij Partizaan
Eerste editie
19 december 2020
Laatste editie
27 november 2020
ISBN
9789464076127


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Commissaris Dubois en de zaak van de 2nd Rangers

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.