Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Dat is Pietje Bell! Het geheime leven van Chris van Abkoude
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 0 3 0 2 0 1 0
Volkskrant:

Dat is Pietje Bell! Het geheime leven van Chris van Abkoude

4

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 1 Recensies 0
Non-fictie Spots 1   Topics 0

Wat bezielde de sociaal bewogen Rotterdammer Chris van Abkoude om begin vorige eeuw een kinderboek te schrijven waarmee hij bijna alle volwassenen tegen zich in het harnas joeg? Pietje Bell was vanaf dag 1 enorm populair onder de jonge lezers, net als Van Abkoudes latere roman Kruimeltje. Honderd jaar later behoren deze legendarische kinderboeken tot het literair erfgoed van ons land, maar over de revolutionaire schrijver is veel minder bekend.

In deze spraakmakende biografie is het avontuurlijke leven en werk van Chris van Abkoude - vanaf zijn geboorte in 1880 in Rotterdam tot zijn dood in 1960 in de Verenigde Staten - voor het eerst nauwkeurig in beeld gebracht. Het is een meeslepend stuk geschiedschrijving van Oud-Rotterdam, waarbij de biografen het onthutsende beeld schetsen van een bevlogen jonge onderwijzer die door een opeenstapeling van teleurstellingen zijn beroep, zijn geliefde geboortestad, zijn vaderland en uiteindelijk zelfs de 'wereld der volwassenen' de rug toekeerde.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
PEPPER books
Eerste editie
10 november 2017
Laatste editie
15 november 2017
ISBN
9789020608571


Boekinformatie wijzigenReacties op: Dat is Pietje Bell! Het geheime leven van Chris van Abkoude

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken