Advertentie
De advocaat

De advocaat

99
Gelezen 125 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 42 Favoriet 3 Recensies 10
Thrillers & Spanning Artikelen 2 Lijsten 1 Spots 2 Top25's 1   Topics 0

David Driessen is strafpleiter bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam. Als junior krijgt hij vooral kleine zaken toegewezen, maar zijn ambitie ligt bij het grotere werk. Zijn wens lijkt te worden juridisch moet bijstaan.
Een mooie carrière lonkt, hij krijgt een hechte band met Hein, maar de vraag is of die niet té hecht wordt. Als Davids aandacht dan ook nog wordt afgeleid door de huwelijkse ontrouw waarvan hij zijn vrouw verdenkt, wordt zijn situatie hopeloos gecompliceerd en begeeft hij zich op een hellend vlak.
In zijn nieuwe, weergaloze thriller De advocaat laat René Appel op subtiele wijze zien hoe smal de grens is tussen goed en kwaad en hoe verleidelijk het geld en de glamour van de onderwereld zijn.

Genre
Thrillers & Spanning
Uitgeverij
Anthos Literaire Thrillers
Laatste editie
04 juli 2013
ISBN
9789041424242 , 9789041424464 , 9789026328817 , 9789046310113
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Kees de Bree Hebban Recensent

Een boek om te koesteren

door Kees de Bree op 17-10-2013

Geen enkele strafpleiter wil een maffiamaatje genoemd worden. Te persoonlijke contacten met criminele cliënten zijn dodelijk voor de integriteit van een advocaat. Bram Moszkowicz kan erover meepraten. Hij werd ervan beschuldigd te vriendschappelijk om te gaan met topcrimineel Holleeder, zijn kantoor beschikbaar te stellen voor vergaderingen van criminelen en het in ontvangst nemen van grote...


Lezersrecensies (9)

Rustig boek

door: Son370 1 like
Ik vond dit een prima verhaal, weliswaar niet mega spannend maar dat wil ik soms ook helemaal niet. Het is de rustige zo typerende schrijfstijl van René Appel waar ik af en toe van kan genieten. Met plezier gelezen! Review op Sonja leest & schrijft.

Boeiende thriller met wel wat manco's

door: Christian Deterink 1 like
Ik wilde ook eens een boek van de Godfather van de Nederlandstalige psychologische thriller lezen en het werd dus deze. René Appel toont zich (zoals ik had verwacht) als een kundig verteller, die je mooi de wereld van David, advocaat in loodst. Het verhaal gaat lekker snel en Appel is zeer goed...

.

door: lara1675 1 like
Spannend boek van een ontzettend goede schrijver. Rene Appel is goed in het omschrijven van karakters en daardoor leef je mee met de personages. Ook al vond ik dit niet zijn beste boek, het is zeer zeker de moeite waard om te lezen!

De Advocaat

door: Christa 1 like
Ik vind het verhaal erg voorspelbaar. De auteur weet de spanning die er zou kunnen zijn niet  op te schrijven.
Het was een opgave om het boek helemaal uit te lezen.

Geen val van het randje

door: Anita van Boxtel 1 like
Het hele boek lang wachtte ik op een vreselijke smak van deze talentloze en vooral karakterloze advocaat. Of anders een ommekeer in zijn gedachtengang. Langzaam maar zeker werkt hij zichzelf steeds verder in de ellende, maar echt goed fout gaat het niet. Misschien had ik teveel verwacht, omdat ik...

onaf?

door: Ingevw 1 like
Best een leuk boek. Al kreeg ik wel kromme tenen van die advocaat een man zonder ballen! Een niet al te ingewikkeld verhaal waar je makkelijk door heen gaat....en dan geeft de laatste pagina toch iets onaf's .

door: Raymond Rombout 1 like
David Driesen heeft alles van een loser. Als advocaat koestert hij professionele ambitie, maar wordt door zijn partners aan het lijntje gehouden. Hij probeert amechtig zijn huwelijk te redden, maar ook die match verliest hij. David zoekt zijn gram bij internetpoker, waarmee hij al zijn spaarcenten...

door: Anna Bakker 1 reactie 2 likes
René Appel in optima forma!
Een fascinerend verhaal over advocaat David Driessen, die zich aanvankelijk min of meer uit naïviteit, maar vervolgens ook uit geldbejag voor het karretje laat spannen van de onfrisse vastgoedhandelaar Hein Wesseling. David komt in een mum van tijd in een uitzichtloze...

door: Jan 1 like
Heel goed boek weer van Appel. Hij weet je altijd heel goed op het verkeerde been te zetten en daar hou ik van. Gewoon een heel goed geschreven boek met een super verhaal. Ik wacht met spanning maar weer op de volgende.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook