eigen chocoladerepen te maken. Maak dé klassiekers
als twix, bounty of toblerone die natuurlijk véél
lekkerder zijn dan de repen uit de supermarkt. Of
maak chocoladerepen met fruit: combineer pure
chocolade met gedroogde mangostukjes, kokos en
pofrijst of witte chocolade met gedroogde limoen en
gesuikerde gember.
Leer de methodes om chocolade op temperatuur te
brengen: tableren op een marmeren plaat of de
‘ent’-methode met behulp van au bain-marie.
Wat voor invloed hebben het cacaopercentage
en de herkomst op de smaak van chocolade en welke
chocolade is geschikt voor welk type reep?
De recepten zijn verdeeld over vijf hoofdstukken: de
klassiekers, frisse en fruitige chocoladerepen, super
crunchy chocoladerepen, chocoladerepen die op
je tong smelten (pure chocolade fudge met braam
& hazelnoot) en last but not least chocoladerepen
gebaseerd op taart. Dus ga aan de slag en maak een
reep met gekaramelliseerde noten & sesam of een
ruby roze chocoladereep met blauwe bessen.