Alhoewel de voedingswaarde van soja in het Oosten al eeuwenlang bekend was zijn de westerse voedingsdeskundigen zich pas in de veertiger jaren serieus met onderzoek naar de mogelijkheden van de sojaboon als voedingsmiddel gaan bezig houden. Die mogelijkheden bleken overigens vrijwel onbeperkt te zijn. Het is daarom beslist niet te veel gezegd als men beweert dat soja de oplossing van het wereldvoedselprobleem zou kunnen bieden.
In dit boek vindt u talloze mogelijkheden om soja(bonen) op smakelijke wijze in het dagelijkse menu op te nemen. Mogelijkheden die zich niet uitsluitend beperken tot gebruik door vegetariƫrs (vleesvervangingsmiddelen) en hen die dieet moeten houden (bv. sojamelk voor lactosevrij dieet), maar die iedereen in de gelegenheid stellen op gemakkelijke, smakelijke en voordelige wijze extra eiwitten aan het dagelijkse menu toe te voegen.
U kunt in dit kookboek een keur van recepten vinden die reikt van voorgerechten, soepen, ovenschotels en andere hoofdgerechten tot brood, koekjes, desserten en nog veel meer. En alles op basis van sojaprodukten. Een bijzonder kookboek dat voorziet in de behoeften van onze tijd.