Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Cock en een strop voor Bobby

Een strop voor Bobby was Baantjers eerste roman. Dat het daarmee niet was afgelopen, bewijzen de talloze avonturen van De Cock.

Voor De Cock en een strop voor Bobby geldt wat voor alle latere boeken opgaat: sfeer, milieutekening en de misdaadintrige laten niets te wensen over. Maar het is niet De Cock, die deze eerste keer het onderzoek leidt. Het is rechercheur Albert Versteegh, die de gewetenloze souteneur Bobby uiteindelijk de voet dwars zet. Dat dat niet zonder spanningen en verrassing verloopt, zal de echte Baantjer-lezer geenszins verbazen.

Albert Versteegh zal later terugkeren in De Cock en kogels voor een bruid. In Een strop voor Bobby komen zoveel lokaties en personen voor die later bij De Cock zo'n grote rol spelen (bureau Warmoesstraat, dokter Rusteloos), dat het boek met recht is opgenomen in de De Cock-serie. Trouwens, De Cock is in dit boek zelf aanwezig, hoewel nog niet zo prominent als later. Een strop voor Bobby werd opgenomen in het boek Moord tussen de buien door, waarin ook Wegens sterfgeval gesloten van Eli Asser en Moord en mooie handel van Theo M. Eerdmans werden opgenomen.
Toon details

Recensies (4)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is De Cock en een strop voor Bobby het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op De Cock en een strop voor Bobby

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.