Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
De Cock en een strop voor Bobby
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 25 3 67 2 13 1 1

De Cock en een strop voor Bobby

117

Gelezen 160 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 22 Favoriet 0 Recensies 4
Thrillers & Spanning Artikelen 2 Spots 3   Topics 0
Een strop voor Bobby was Baantjers eerste roman. Dat het daarmee niet was afgelopen, bewijzen de talloze avonturen van De Cock.

Voor De Cock en een strop voor Bobby geldt wat voor alle latere boeken opgaat: sfeer, milieutekening en de misdaadintrige laten niets te wensen over. Maar het is niet De Cock, die deze eerste keer het onderzoek leidt. Het is rechercheur Albert Versteegh, die de gewetenloze souteneur Bobby uiteindelijk de voet dwars zet. Dat dat niet zonder spanningen en verrassing verloopt, zal de echte Baantjer-lezer geenszins verbazen.

Albert Versteegh zal later terugkeren in De Cock en kogels voor een bruid. In Een strop voor Bobby komen zoveel lokaties en personen voor die later bij De Cock zo'n grote rol spelen (bureau Warmoesstraat, dokter Rusteloos), dat het boek met recht is opgenomen in de De Cock-serie. Trouwens, De Cock is in dit boek zelf aanwezig, hoewel nog niet zo prominent als later. Een strop voor Bobby werd opgenomen in het boek Moord tussen de buien door, waarin ook Wegens sterfgeval gesloten van Eli Asser en Moord en mooie handel van Theo M. Eerdmans werden opgenomen.
+


Genre
Thrillers & Spanning
Detective
Thriller
Spannende boeken algemeen
Serie
De Cock (1)
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
de Fontein
Eerste editie
19 oktober 1993
Laatste editie
31 oktober 2009
ISBN
9789026106149 , 9789026127083 , 9789026103131
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Ceronne
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (4)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De Cock en een strop voor Bobby

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.