Advertentie

De commissaris en het zwijgen

102
Gelezen 138 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 32 Favoriet 4 Recensies 3
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0

Een onbekende vrouw licht de politie telefonisch in over de verdwijning van een meisje uit een zomerkamp van de obscure religieuze sekte Het Reine Leven. De vrouw komt nogal hysterisch over. Vertelt ze de waarheid? En hoe zit met sekteleider Oscar Jellinek, die een seksueel delict op zijn conto heeft maar door zijn aanhangers als martelaar wordt aanbeden?
Commissaris Van Veeteren brengt een bezoek aan het zomerkamp, probeert met enkele meisjes en ?zusters? te praten, maar stuit op een muur van stilzwijgen. Dan belt de anonieme vrouw opnieuw: ze geeft nu de plaats aan waar Van Veeteren een dood meisje zal aantreffen. Een paar dagen later wordt er een tweede meisje gevonden. Van Veeteren wil sekteleider Jellinek voor verhoor arresteren, maar die is spoorloos verdwenen?

Genre
Thrillers & Spanning
Detective
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Kommissarien och tystnaden
Serie
Van Veeteren (5)
Vertaald door
Edith Sybesma
Uitgeverij
De Geus Pocket
Laatste editie
13 februari 2012
ISBN
9789044503111 , 9789044520613 , 9789044523980
+Boekinformatie wijzigen

Andere media

VN:

Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / Van Veeteren - Håkan Nesser
10 juni 2017 20 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Breed uitgesponnen

door: Ine Jacet 1 like
De politie krijgt een melding dat er een meisje is vermoord tijdens een zomerkamp van de religieuze sekte ‘Het Reine Leven’. Er is echter geen meisje gevonden. De dienstdoende politieman besluit de melding serieus te nemen en commissaris van Veeteren wordt – als ervaren speurder – aangetrokken...
veravb Hebban Recensent

door: veravb 1 like
Een sekte, een charismatische leider, jonge meisjes op een religieus zomerkamp, moord en verkrachting, een verborgen geheim uit het verleden en Van Veeteren, meer heb je niet nodig voor een spannend boek.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook