Advertentie
Intrigo

Intrigo

37
Gelezen 40 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 68 Favoriet 0 Recensies 2
Thrillers & Spanning Top25's 1   Topics 0

Schuld. Wraak. Boete. Håkan Nesser is de filosoof onder de Zweedse misdaadschrijvers. Niemand schrijft raadselachtiger, literairder, spannender en sfeervoller dan hij. Daarom houden wereldwijd miljoenen fans van zijn werk.
Plaats van handeling in deze verzameling korte verhalen en novellen is de fictieve stad Maardam. Thematisch zijn de verhalen met elkaar verbonden door geheimen die aan het licht komen, leugens die worden blootgelegd en gebeurtenissen uit het verleden die de personages opnieuw bespringen. En door middel van het café Intrigo.
Drie van de verhalen, 'Lieve Agnes', 'Dood van een auteur' en 'Bloem van Samaria', zijn door Daniel Alfredson verfilmd in grote Hollywoodproducties met in de hoofdrollen Ben Kingsley en Gemma Chan.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
512
Uitgeverij
De Geus
Laatste editie
04 december 2018
ISBN
9789044540932 , 9789044540949
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 25,99 Bestel het e-book € 13,99
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Volumineuze bloemlezing van variabele kwaliteit

door Guy Doms op 10-01-2019

Håkan Nesser (1950) - de man met de mysterieuze glimlach en droge humor - is veel meer dan zomaar een doorsnee Zweedse thrillerauteur. Precies zoals een ervaren psycholoog en filosoof, blinkt hij heel vaak uit in het scheppen van de juiste sfeer en het analyseren van zijn personages. Tevens weet hij perfect hoe hij miljoenen fans vast kan kluisteren aan zijn spannende verhalen.

Intrigo, uit het...


Lezersrecensies (1)

Intrigerende verhalen

door: Jeannie Bertens 1 like
Intrigo is een verhalenbundel van Håkan Nesser, de spannendste filosoof onder de Zweedse misdaadschrijvers. Vier van deze verhalen zijn al verfilmd door Daniel Alfredson. Wat verbindt de verhalen? Een aantal zaken zoals de fictieve stad Maardam waarin veel van de verhalen spelen. In Maardam is een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook